A program célja, hogy minél többen megismerjék az ország és a saját régiójuk kiemelkedő vendéglátóit. A balatoni régió helyei közül választhatjuk a balatonkenesei Hotel Marina-Port Éttermet, a balatonvilágosi Lavender Terasz és Éttermet, a balatonszemesi Kistücsök vendéglőt, a lellei BL YachtClub Étteremet, a veszprémi Malomkert Sörházat és az akció új résztvevőjét, a badacsonytomaji St. Orban Éttermet. Az úgynevezett DiningCity-csillaggal jelölt vendéglátó helyek prémium menüit magas színvonalú gasztronómia, friss alapanyagok jellemzik. A Balatonnál például a Kistücsök és a St. Orban étterem esetében találkozhatunk ilyen megjelöléssel a szervezők által közzétett listán.
Országosan idén több mint 100 vendéglátóhely vesz részt a 2011-ben indult akcióban, nyolcvan százalékban fővárosiak. Érdekesség, hogy most először a 10 éves jubileumát ünneplő, vidéki kézműves éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyesület legtöbb tagja is ott van a résztvevők között. A csatlakozók valóban a legszínvonalasabb helyek közé tartoznak, amit az is bizonyít, hogy sokukat a szakemberek Magyarország 50 legjobb étterme közé választottak.
Minden vendéglátó limitálja az Étterem Hétre kiadott helyek számát, így csak és kizárólag online formában lehet érvényes asztalfoglalást leadni az etteremhet.hu weboldalon. Érdemes minél hamarabb elküldeni az online foglalást, nehogy bárki lemaradjon arról, amit leginkább szeretne kipróbálni!
És hogy milyen kínálattal találkozhatunk? Itt van például badacsonytomaji a St. Orban Étterem ajánlata:
Választható levesek:
– Sütőtök krémleves sós-mézes tökmaggal
– Karfiol velouté, sonka chipsszel
Választható főételek:
– Kacsacomb, káposztás tészta, rozmaringos jus
– Vörösborban párolt marhapofa, tojásos galuska, uborkasaláta
– Vargányás szélesmetélt, fűszeres tejfölhab
Választható desszertek:
– Tökmagos panna cotta
– Aranygaluska, borsodó
Összeállította: Krausz Andrea