Bólyi Alexandra | 2018.12.23. 12:00
Marcellina: Egy temperamentumos magyar karácsony
Marcellina pár hónappal ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, de szerencsére hamar felépült, így ismét aktívan teljesíti koncertfelkéréseit. Legérdekesebb karácsonyi élményéről kérdeztük.

Két éve Berlinben ünnepeltem a karácsonyt egy kedves családnál. A barátaimnak megígértem ajándékként, hogy hasonló hangulatú karácsonyt rendezek, mint amilyen Magyarországon van, a mi szokásainkkal megtűzdelt elemeket csempészek bele az ünnepi hangulatba. Gondoltam, megmutatom, hogy milyenek a szokásaink, az ételeink, mivel lepjünk meg szeretteinket, és ezzel felejthetetlenné teszem az ünnepet.

Kezdtem egy igen merész vállalkozással: bejgliket sütöttem, szerencsémre ez fantasztikusan sikerültek. Rögtön bebizonyítottam német barátaimnak, hogy a magyar bejglinek bizony nincs párja. Elvállaltam, hogy feldíszítem egyedül a fenyőfát. A család elő is hozta az összes díszt, amelyek között még sok olyan is volt, amit a második világháború utáni időszak óta őrizgettek. Régi antik, kézzel festett fa díszek, a fúvott, egészen vékony üvegből készült, egyedi készítésű, kézzel festett remekművek álltak a rendelkezésemre. A fát a sarokba állították fel, így a díszek nagy része előre került. A fa alá tettük az ajándékokat, a bejgliket, közben megérkezett a család többi tagja is, és nekiálltunk az ünnepi menü elfogyasztásának. Klasszikus német ételeket tálaltak fel, boros káposztás libasültet, gyümölcskenyeret.

A vacsora végén épp a mákos bejglit vágtuk fel az asztalnál, amikor – mint egy lassított felvétel – a karácsonyfa megmozdult, és szó szerint hasra esett. Annyira ledöbbentett, amit láttam, hogy szinte megmoccani sem tudtam. Rettenetes hanggal zuhant le és tört össze minden ajándékot, a bejgliket, és a kézzel festett díszek is apró darabokra zúzódtak. Amikor magamhoz tértem első megrázkódtatásomban, leültem a fa alá és ott sírdogáltam.

A német barátaim pedig nevetve vigasztaltak, hogy már megismertettem velük, így tudjá, a magyar temperamentum mindenre képes, bár most még azt is felülmúltam. Mindenesetre nekik valóban felejthetetlen élmény marad. Újra felállítottuk a fát, majd jó erősen kikötötték, hogy ne dőljön el újra. A megmaradt díszekkel közösen pár perc alatt újra díszítettük a fát, majd az épen maradt bejglit boldogan elmajszogattuk. A „baleset” ellenére is felejtetlenne sikerült ez a karácsony.

Az énekesnővel nyáron készült interjút itt olvashatják!

Szöveg: Bólyi Alexandra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva