A gasztronómiai fesztiválon négyfős csapatoknak kell bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat, hagyományismeretüket.
A csapatoknak egy fél sertésből kell meghatározott disznótoros termékeket (hurka, kolbász), továbbá egyedi tájjellegű ételeket készíteni.
A csapatoknak nem csak a minőségre és a mennyiségre kell nagyon figyelni, hanem arra is, hogy adott időre (minden nevezett ételféléből délután 3 órára) egy-egy adag elkészített ételfélét elkészítsenek, és a zsűri részére átadják.
A zsűri tagjai a teljes munkafolyamatokat végig ellenőrzik és pontozzák a sertés feldolgozásától kezdve az elkészített ételek terítési hagyományainak bemutatásáig, az asztaldíszítésig bezárólag.
A dolgos és mozgalmas napot a Faluház nagytermében este 7 órától Böllér-bál követi, ahol a verseny győzteseit ünnepélyes díjátadás keretében jutalmazzák.
Belépődíj, korlátlan ételfogyasztással: 2500 Ft.