Mihály Szilvia | 2019.03.22. 06:00
Itt az ideje egy kis badacsonyi füstölgésnek
A Gasztrohegy hétvégi menükínálatát átjárja a jótékony füst. Gyere el Badacsonyba, és kóstolj rántott malacfület, szaftos oldalast vagy éppen füstölt tojást!

Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolnak a teraszokra, szenet hevítenek, és hagyják, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ, na és persze a hamisíthatatlan badacsonyi vendégszeretettel várnak bennünket a Gasztrohegyen.

Szeretjük a fine diningot, de szeretjük a füstös szaftos és laktató oldalast is, de még mennyire…. A Borbarátok ajánlata péntektől vasárnapig: füstös BBQ oldalas, kemencés burgonya, coleslaw saláta. Desszertként áfonyás sajttorta lesz sós karamell.

Fotó: Borbarátok

Az Istvándy Birtok és Borműhelyben füstölt mangalicát kóstolhatunk csülökkel töltött zöld raviolival, répakrémmel, sonka morzsával, ha édesre vágyunk füstölt céklás browniet választhatunk áfonyával. Szombat este zene is lesz, nem kérdés.

Tilia – A Badacsonyi Borvendéglőben Pethő Balázs séf a következő menüsort állította össze: füstölt kacsamáj, hagymával, dióval, magyar tarka marha bbq, füstölt burgonyával, a desszert tejszín puding lesz fenyővel füstölt teával.

Mi vár ránk a Plánéban?

Fotó: Pláne Borterasz

– NYÁR (vagy valami olyasmi)
– ZENE (ami tulajdonképpen Papa Áron)
– PAPA ÁRON (ami teljesen egyértelmű, hogy NYÁR)
– FÜST -Parázson sült garnéla-nyárs, pörzsölt naranccsal

A korábban St Orbán Étterem nevet váltott, már Szőlőhegy Bisztróként keresd a térképen. Ők most füstölt pisztrángot készítenek karfiollal, babot fodros kellel és füstölt vajjal, a túrógombóchoz kökényt, füstölt mogyorót kínálnak.

Fotó: Szőlőhegy Bisztró

Végre tavasz, végre terasz! Most hétvégén minden grillről és a füstökről szól majd. Járjátok be a résztvevő vendéglátóhelyeket, és nézzétek meg nálunk a naplementét – invitál a Laposa terasz, ahol még a tojást is megfüstölik. Menüajánlatuk: A tojásleves legjava – füstölt 5 és fél perces tojás, zeller, dashi ponzu, konfitált újhagyma.

A kilátás Kisfaludy-ház Étteremből is fantasztikus lesz, akár a délutáni napsütésben, akár az esti holdfényben, de a füstölt hátszín grillzöldségekkel és a whiskys csokoládéhab is csalogató.

Hotel Bonvino Wine & Spa-ban rántott malacfül lesz zöldséges-füstös gerslivel és tejfölös uborkasalátával. Igen, malacfül, nem tévedés.

– Folytatódnak a vezetett gasztrotúrák is, szombaton megismerjük a Gasztrohegy 5 vendéglátóját és mindenhol megkóstolunk egy-egy fogást és bort, miközben találkozunk a házigazdákkal – mondta Kardos Gábor.

– Ezekre a vezetett túrákra egyénileg is el lehet jönni, hiszen a közös érdeklődés, a bor és a gasztronómia nagyon hamar összehozza az egymást még nem ismerő embereket is – folytatja Gábor. – Nem csak az ételeket ismerjük meg, de a vendéglátót és egymást is.

A hétvégi badacsonyi gasztroprogramot az előrejelzések szerint az időjárás is szponzorálja, 18 fokot és napsütést ígérnek a meteorológusok.

Kiemelt kép: pixabay

Készítete: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva