Szaniszló Hajnalka | 2021.11.24. 16:00
Advent első hétvégéjén karácsonyi süti, forralt bor és korcsolya is vár a Balatonnál – programajánló
A Balaton novemberben is színes programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.

Időjárás a hétvégén

Folytatódik a borongós idő. Mindkét nap szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A délnyugati szelet gyakran kísérik erős lökések.

9-14 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat.

Fotó: illusztráció/Freepik

November 27., szombat

Adventi hétvégék Zalakaroson, november 26-27., Zalakaros

Az adventi hétvégéken ünnepi díszbe öltözik a Karos Korzó, színes programokkal várják a vendégeket pénteken és szombaton.

Advent a Follyban, Badacsonytomaj

A vezetett túrákon a hazai karácsonyok ikonikus növényeit mutatják be és míg a délelőtti kertlátogatáson tobozos ajándékot készíthetsz, addig a délutáni programon forró itallal fejezitek be a túrát.

Advent a Malomban, Gyenesdiás

A természet csodás kincseivel ismerkedhettek meg advent jegyében. Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

Hévízibivaly duatlon, Hévíz

A Hévíz-patakon 10 km evezés, majd vissza a Hévízi-tóig 10 km futás vár az indulókra a novemberi hóesésben vagy napsütésben. Egyedülálló versenynek ígérkezik.

Hévíz-patak
Fotó: hivatalos sajtófotó

 

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj

Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincsen felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

190 éves a balatonfüredi Nemzeti Játékszín, Balatonfüred

Tisztelgés és múltidézés jegyében telik az este. Koszorúzás és emlékezés a színház megmaradt oszlopainál a Kiserdőben, fáklyás felvonulás. A múltidézés a Magyar hölgy című vígjáték jeleneteivel az Anna Grand Hotel színháztermében. Közreműködik: Trokán Anna, Kéri Kitty, Haumann Máté, Novák Péter, Praznovszky Mihály, Kalló Zoltán és zenekara.

Borbarangolás Badacsonyban, Badacsonytomaj

A borvacsorákon a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

Koncertek a Papírkutyában: Daiana Lou koncertje, Veszprém

Daiana Mingarelli és Luca Pignalberiare a Daiana Lou, egy 2014-ben alakult multi-instrumentalista rockduó tagjai.
Előszeretettel nevezik magukat buskereknek, vándorzenész-komédiásnak, akik számára az utcai művészet nyújtja a szabadság és boldogság életérzését.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Advent a piacon, Gyenesdiás, november 27-28.

Meghitt hangulatú adventi hétvégékkel, kézműves termékekkel, különleges finomságokkal várják a vendéglátóegységek a családokat, baráti társaságokat és mindenkit, aki karácsonyi lázban ég.

Advent Hévízen, november 27-28.

Hévíz belvárosában adventkor kigyúlnak az ünnepi fények. Ezek a napok szólhatnak ünnepi koncertekről, wellnesskényeztetésekről, melengető fürdőkről, forró szaunaélményekről, vidám gyermekprogramokról és finom fogásokról.

Advent Keszthelyen, november 27-28.

Karácsonyi hangulat vár a keszthelyi Fő téren: a gyertyagyújtás és az ünnepi koncertek mellett díszkivilágítás, fényfestés, téli finomságok, kézművesek, városi betlehem, fotópontok, szórakoztatják a vendégeket.

Gasztrohegy, Badacsonytomaj, november 27-28.

Szeptembertől áprilisig megmászhatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 8 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca vár, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A hegy vendéglátói arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Jégpályanyitó hétvége Balatonlellén, november 26-28.

Amennyiben a vírus helyzet is úgy akarja, egy év kihagyás után ismét korcsolyázhatunk Balatonlellén, közvetlenül a Balaton-parton, a BL YachtClubban.

Jégpályanyitó Balatonlellén, 2018
Fotó: Krausz Andrea

 

Formákon túl – fotók és versek balatoni kerítésekről, november 30-ig, Révfülöp

A Formákon túl projekt A 60-as, 70-es években épült balatoni nyaralóövezet érdekes formájú kerítéseit kutatja.

Jubileumi Balatoni Kisgrafikai Biennálé, Keszthely, november 30-ig

A Balatoni Múzeum Kisgrafikai Gyűjteménye a mai napig őrzi azt a többezer darab könyvjegyet, amelyeket dr. Poór Ferenc ajándékozott intézménynek.

60 éves a Bakony fotóklub tárlat, Veszprém, december 2-ig

A jubileum tiszteletére kiállítás nyílik.

Csendnapok – A figyelem művészete programsorozat, Veszprém, december 9-ig

Különleges programok, a Csendnapok várják az elmélyülni vágyókat és a tudomány, művészet iránt érdeklőket.

Legyél Te Balatonfüred új felfedezettje! – megyei dalszövegíró pályázat, Balatonfüred, december 20-ig

A Magyar nyelv hete és Hamvas napok programhoz kapcsolódóan Balatonfüred junior dalszövegíró tehetségeit keresik. December 20-ig várják a nevezéseket.

XI. MŰSZAK kiállítás, Keszthely, december 31-ig

Emlékezés – ezt a tematikát járja körül az idei évben tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő MŰSZAK tárlata, mely a Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia művészházaspár által szervezett, cserszegtomaji „Kulturális Piknik” művészi terméseit mutatja be

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31-ig

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

Vízitúrák a Hévíz-patakon, Hévíz, 2022. március 15-ig

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a téli túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod.

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

 

Nyitókép: Freepik
Időjárás-előrejelzés: koponyeg.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva