Keszey Ágnes | 2022.04.22. 10:00
Nosztalgia, finom falatok, trendi frizurák
1971-ben nyilvánították várossá Balatonfüredet, az ötvenéves évfordulót tavaly ősszel ünnepelte volna a város, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. A jubileumról április 23-24-én emlékeznek meg.

Három program is része Nosztalgia hétvégének, melyet szombaton és vasárnap rendeznek meg Balatonfüreden.

Fodrászok, körmösök, kozmetikusok – minden, ami szép és trendi

Hajdan hagyományos program volt a fodrászverseny a városban, s ez a sokak számára emlékezetes esemény idén újra várja a szépészeket és a közönséget.

Országos híradás is szólt a füredi fodrászversenyről
Forrás: Arcanum/Képes Újság Képes Újság, 1971.

 

Különleges program lesz az 1971 májusában Balatonfüreden megrendezett I. Magyar Fodrászbajnokság megidézése. Az 51 évvel ezelőtti eseményre hivatkozva látványos, nyilvános fodrászverseny-showt rendeznek ismét a városban. A 64. Nosztalgia Magyar Fodrász Bajnokság és Kiállítás két napon át zajlik majd a Balaton Szabadidő Központban.

A Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület szervezésében megvalósuló versenyen egyébként a szépészeti szakma minden képviselőjének rejt kihívást. A fodrászok vágást, szárítást, fonást, mutatnak be, esküvői kontyot készítenek. kozmetikusok nappali, báli és esküvői sminket készítenek, a körmösök klasszikus francia körmöt építenek és géllakoznak, s több más kreatív versenyszám is szerepel a programban.

A Balaton ízei – egy helyen

Ezen a hétvégén a Balatoni Kör több vendéglátóhelye is várja a vendégeket. A Vitorlás térre érkezik a Kóstold körbe! rendezvénysorozat, melyen a tó környékén működő vendéglátóhelyek finomságait lehet megízlelni.
A résztvevőket itt találod

Nosztalgikus dallamok

100 Folk Celsius – talán nem csak gyerekeknek szórakoztató a koncert – és ABBA-dalok is felcsendülnek a Nosztalgia Hétvégén, s ez még csak két program a sok közül. A Tagore sétányon családi programok lesznek. Játszóház, gólyalábas utcaszínház várja a gyerekeket, míg a műsort a zenészek, hagyományőrzők és néptáncosok fellépése zárja.
A Balatonfüred 50 – Nosztalgia hétvége rendezvénysorozat keretében a városba látogatnak a testvértelepülések delegációi, a németországi Germeringből, a finnországi Kouvola-ból, a romániai Kovásznából és a horvátországi Opatijából érkező vendégek részt vesznek az ünnepi testületi ülésen.
A részletes programot itt olvashatod

 

Nyitókép: A Balatonfüred 50 című kiállítás egy képe
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva