viharjelzés: I. fokozat
23°
23° 17°
0
3 km/h
2018.09.25. 16:00
Arany minősítés – Veszprém a legvirágosabb Európában!
„Entente Florale Europe ” arany minősítés és „President's Award for the Restoration of a Public Open Space” különdíj Veszprémnek!

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szombaton este posztolta ki facebookjára a nagyszerű hírt: Szeptember 22-én a hivatalos díjkiosztó ünnepségen derült ki, hogy Veszprém arany minősítést szerzett az európai mezőnyben, sőt, a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte a versenyben!

– A Virágos Magyarország verseny tavalyi győzteseként idén a nagyváros kategóriában Veszprém képviselte hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak, azaz az Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen. A megmérettetésen további 13 európai település is indult. A nemzetközi zsűri június 29-én komoly követelményrendszer alapján értékelte városunkat, de a végső eredményre egészen mostanáig várni kellett.

Szeptember 22-én a hivatalos díjkiosztó ünnepségen derült ki, hogy Veszprém arany minősítést szerzett az európai mezőnyben, sőt, a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte! Ahogy azt korábban többször is említettem, városunk már a felkészüléssel is nyert, ezt a győzelmet pedig a hivatalos elismerés is megerősítette. A komoly csapatmunkának köszönhető ez a szép eredmény, melyre mindannyian büszkék lehetünk. Hálás vagyok mindenkinek, aki munkájával támogatta Veszprémet! Szép volt, Veszprém! – írja bejegyzésében a polgármester.

Veszprémen kívül még egy magyarországi település, Lajoskomárom is előkelő helyen végzett, a versenyben ezüst minősítést kapott.

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva