likebalaton.hu | 2018.07.10. 13:00
Cseresznyés sajttorta, sütés nélkül, akár a nyaralóban
Nem kell sütni, finom krémes, ráadásul édes cseresznyés. Ha azt gondolod, ez a torta neked úgysem sikerülne, mert túl macerás, nagyon tévedsz! Sütés nélküli sajttortát készíteni egyszerűbb, mint hinnéd, még ezzel a cseresznyés változattal is bárki megbirkózik. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók:

A cseresznyés réteghez:
1 bögre cukor
1/4 bögre kukoricakeményítő
1/3 bögre víz
1 ek citromlé
1 kg cseresznye
1 tk mandulakivonat (elhagyható)

Az aljához:
25 db töltött csokis keksz (pl. Oreo)
6 ek olvasztott vaj

A krémhez:
1 kg mascarpone
2 bögre cukor
2 tk vaníliakivonat
1 bögre habtejszín

A díszítéshez:
gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése:

1. A cukrot, a kukoricakeményítőt, a vízet és a citromlevet kevergetve összeolvasztjuk, és felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott, leszárított és kimagozott cseresznyét és a mandulakivonatot, pár percig főzzük, majd egy fóliával bélelt tortaformába (vagy tálba) öntjük. Kihűtjük, és a fagyasztóba tesszük 2-3 órára.

2. A kekszeket egy késes aprítóban morzsává aprítjuk, összekeverjük az olvaszott vajjal, egy tortaforma (vagy tál) aljába nyomkodjuk, és 10 percre a fagyasztóba tesszük.

3. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadjuk a habtejszínt, és kidolgozzuk.

4. A krém felét a kekszalapra simítjuk, majd 10 percre fagyasztóba toljuk. Rátesszük a fagyasztott cseresznyét, majd rásimítjuk a maradék krémet. Ízlés szerint gyümölccsel díszítjük, majd fogyasztás előtt 4 órára hűtőbe tesszük.

Forrás: mindmegette.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva