viharjelzés: I. fokozat
26°
18°
28° 16°
É/ÉNY-i
14 km/h
2018.07.19. 07:07 Ideális idő a környék felfedezésére
Megosztom
Késő délutánig marad a szeles idő.
Az élénk (25-35 km/h) északnyugati szelet gyakran erős (40-55 km/h), helyenként még viharos (55-65 km/h) lökések kísérhetik. A késő délutáni, esti óráktól a szél nyugatról kelet felé haladva lassan, fokozatosan mérséklődik. Gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Elsősorban a térség keleti felében kisebb eső, zápor előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Késő estére 20, 21 fok köré süllyed a levegő hőmérséklete.
A Balaton Siófoknál 21 fokos.
Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Az M7-es autópályán, a 90-es km-nél a Balatonvilágosi kijáratnál a 710-es főút bekötési csomópontját építik. Mindkét oldalon a leálló sávot lezárták.

Az M7-es autópálya, Letenye felé vezető oldalán, Tárnok és Martonvásár között és tovább Pákozdnál is az út menti növényeket gondozzák. A 23-as és a 30-as km között, valamint a 48-as és az 51-es km között mozgó terelés mellett, a külső sáv használható, 10-15 perccel hosszabb a menetidő mindkét helyszínen. De a 25-ös km-nél a torlódásban két személygépkocsi karambolozott a belső sávban, így a tárnoki szakaszon további lassulásra kell készülni!

A Balaton északi partján, a 71-es főúton, Vonyarcvashegyen, a 96-os és a 97-es km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 75-ös főúton,

– Alsópáhok közelében az 5-ös és a 7-es km között felújítási munkák miatt félpályás lezárásra kell számítani.

– Nova térségében a 47-es és 54-es km között felújítják az útpályát, helyenként egy sávon váltakozva engedik a forgalmat.

 

A 77-es főúton Nagyvázsony határában, forgalomlassító terelőszigetet építenek. A 18-as km-ben félpályás útzár van érvényben. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

 

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva