2019.07.08. 11:41
Kispingvinek ússzák át a Balatont hosszában
Minimum 77 kilométer úszás vár azokra a gyerekekre, akik Keszthelyről indultak hétfőn hajnalban és várhatóan kedden este érkeznek Balatonakarattyára. A fővárosi Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő tíz és tizenhárom év közötti tanítványai váltásban ússzák át hosszában a tavat.

A hétfő hajnalban, hat óra előtt a szülők és edzők várták a nagy teljesítményre készülő kisgyermekeket a keszthelyi vitorláskikötőben. A víz csendes volt, a felkelő nap sugarai megcsillantak a tavon, ám a hangulat nem volt ilyen nyugodt: izgatott várakozás előzte meg a rajtot.

 

 

Az úszás ötletgazdája a gyerekek edzője, Menczinger Melinda, aki edzőtársával, Török Fannival, és volt vízilabda válogatott testvérével, Menczinger Katával kíséri végig a vízben tanítványait. A gondolat a Balaton szeretetéből fakadt, s nemes cél is vezérli a szervezőket. A sportteljesítménnyel Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványra szeretnék felhívni a figyelmet, segítve őket egy tornaterem kialakításában, s a Balatonra is szeretnék ráirányítani a figyelmet. Négy évvel ezelőtt már kísérletet tettek a Balaton hosszanti átúszására, de akkor nem sikerült teljesíteni. Már akkor elhatározták, hogy egyszer váltóban megteszik a távot. A hétfőn induló úszásról Menczinger Melinda szólt.

 

A gyerekek már az év eleje óta készültek a kihívásra.

S míg beszélgettünk az ötletgazdával, begördült a busz is: megérkeztek az úszók, akiket nagy taps fogadott.

A gyerekek felkészülve, de kis izgalommal várták a rajtot.

Folyadék, élelem került a kísérőhajókra, s a kísérő vízimentők is útra készen várták az indulást, melyet megelőzött még néhány fotó a csoportról, ölelés, puszi és biztatás a szülőktől. Aztán reggel háromnegyed hét körül elérkezett a várva várt pillanat: csobbanás a vízbe, s az első karcsapásokat még ki tudja mennyi követi, míg eljutnak Balatonakarattyáig.

Így kezdődött a kispingvinek nagy teljesítménye. A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy az úszás mellé állt nagykövetként Cseh László többszörös olimpiai dobogós világbajnok úszó, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi dj-zenei produce, a Pamkutya és beniipowa influencerek.

 

Mutatunk képeket is az indulásról

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva