Sok minden került a bográcsba
A tikkasztó hőség sem riasztotta vissza a csapatokat, finomabbnál finomabb ételek rotyogtak a kondérokban. A verseny nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Alsóörs testvértelepülése, a felvidéki Kalász is képviseltette magát, sőt, egy kínai hölgy is, aki hozta hazájából azokat a fűszereket, melyektől remélte, hogy a zsűrinek elnyerik a tetszését. Sao Lee Peen Csangcsun városából érkezett a rendezvényre, és egy tolmács segítségével felfedte a kínai pörkölt titkát, mely sertéslapockából készül. Őröletlen fahéj, babérlevél, kínai chili, csillagánizs, szójaszósz, gyömbér, sok fokhagyma és hagyma került még a bográcsba.
Az ízek kavalkádjában készült még vega pörkölt (karfiol és zöldborsó, alaplében), hagyományos marhapörkölt nyakból és lábszárból, de olyan különlegességekkel is találkoztunk, mint a mangalicacombból készült csülkös pörkölt egy kis füstölt oldalassal, vagy akár a pulykaszív pulykamájjal, a végén megbolondítva egy kis sertésvelővel. Az elkészült alkotások arany, ezüst és bronz minősítésben részesültek. Az ünnepélyes megnyitó előtt fellépett a Sirály Népdalkör, majd Ferenczy Gábor alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Örömét fejezte ki, hogy a nagy meleg ellenére sokan beneveztek a főzőversenybe. Annak kifejezetten örült, hogy testvértelepülésükről, Kalászról is érkezett delegáció, amely szintén részt vett a versenyben.
Előadások, koncertek
A rendezvényen mindenki megtalálta a maga kedvelt programját, a gyerekek is élvezték a különféle játékokat, az ugrálóvárat és a körhintát.
A hangulat már a tetőfokára hágott, amikor a színpadon megkezdődtek az előadások, koncertek. A Pannon Várszínház musical-összeállítása után az Illés-emlékzenekar lépett fel Miskolcról, majd jött a nap sztárvendége, Janicsák Veca, aki a 2010-es X-Faktorban robbant be. Tehetségét, kedvességét, tiszta hangját a közönség vastapssal honorálta.
Veca után a színpadon a Dirty Slippers és a Sasi Duó szórakoztatta még a nagyérdeműt.
Forrás: veol.hu