likeBalaton.hu | 2024.09.18. 08:00
Ezt ne hagyd ki: Balatonlelle legnagyobb gasztrofesztiválja 
Ha szereted a Balatont és az ínycsiklandó ételeket, akkor október 5-én irány Balatonlelle, ahol a Murci Fesztivál ismét felpezsdíti a dél-balatoni régiót! Idén hetedik alkalommal rendezik meg ezt a gasztronómiai élményt, ami garantáltan kihagyhatatlan!

Kishegyi élmények és finomságok

A fesztivál helyszíne a festői Kishegy, ahol 8 különböző helyszínen 13 étterem, 14 borászat, 2 cukrászda és egy pálinkafőzde kínálja a legjobb helyi ízeket. Tudtad, hogy itt kóstolhatod meg a Balatoni eredetvédett fogast is? Ez a különlegesség a helyi Irmapusztai-halastavakból származik, és garantáltan lenyűgöz majd. De ha ez nem lenne elég, még az év strandételét, a Nyári Töltött Káposztát is megízlelheted!

Az éttermek különleges menükkel, a borászatok hozzájuk illő borpárosítással készülnek.

– Többféle finomságot is kóstolni lehet majd nálunk, például a Kishegy lábánál elterülő Irmapusztai-halastavakban nevelkedett eredetvédett fogast, vagy az év strandételét, a Nyári Töltött Káposztát is! – mondta Koós Tamás, a kézműves alapanyagokkal dolgozó Mesés BBQ megálmodója és tulajdonosa.

Több mint egy fesztivál – egy igazi élmény

A Murci Fesztivál nem csupán az ételekről szól! Élőzene, kézműves vásár, és a legkisebbeket játszóház várja. Képzeld, még a Murcit is megkóstolhatod, a még erjedésben lévő újbor különleges íze kihagyhatatlan!

Egész évben Balatonlelle!

Tévedés azt hinni, hogy a Balaton csak nyáron vonzó! Balatonlelle évek óta bizonyítja, hogy télen-nyáron van miért ide jönni. A Murci Fesztivál része annak a nagyszabású tervnek, hogy bemutassák: a Balaton régióban minden évszakban történik valami izgalmas. Helyi borászatok, eldugott kirándulóhelyek, biciklis útvonalak, mind-mind felfedezésre várnak.

Ilyen a déli part egyik büszkesége, a Kishegy, ahol páratlan természeti környezetben számtalan étterem és borászat működik egész évben. A Kishegyről egyébként egy helytörténész – Horváth Iván egy könyvet is írt „Fergetegűző Harangszó – Kishegy Históriája” címmel, melyet a hivatalos megnyitón fognak bemutatni!

– Egész éves programkínálatunkkal az a célunk, hogy megmutassuk az idelátogató vendégeknek a környék borászatait, gasztronómiai sajátosságait, eldugott kiránduló helyeit és kerékpáros útvonalait, hogy saját szemükkel is lássák, Balatonlellén egész évben szezon van! – mondta Tóth Balázs a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke.

Ne hagyd ki a Murci Fesztivált október 5-én Balatonlellén! Kóstold meg a Balatoni eredetvédett fogast és az év strandételét, a Nyári Töltött Káposztát! Gasztronómiai élmények, borászatok, élőzene és sok más program vár téged a Kishegyen!

Mi vár még rád Balatonlellén?

Ne aggódj, a fesztivál után sem maradsz program nélkül! Az őszi-téli hónapokban lesz műjégpálya, adventi fénypark és vásár, karácsonyi traktoros felvonulás és még sok más különlegesség.

Ne hagyd ki ezt a felejthetetlen élményt, és fedezd fel Balatonlelle minden évszakos csodáit!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva