Koszorus Rita/Sonline.hu | 2020.06.12. 08:00
Nem vette el a járvány a nyaralási kedvet
Úgy tűnik, a járványhelyzet lazításával a nyaralási kedv hatványozottan tört elő belőlünk. Országszerte hatalmas az érdeklődés a szálláslehetőségek iránt, a somogyi és balatoni lehetőségek pedig ugyancsak kedveltek az idei nyáron. Gyorsan beteltek a legfrekventáltabb szállások a nyár elejére.

Lassan indult el a foglalási szezon a járványhelyzet miatt, s sok tavaszi pihenést későbbre, kora nyárra halasztottak a vendégek. A kaotikus helyzet ellenére meglepően jók a kilátások a balatoni hotelekben.

– Amikor május elején elkezdtünk értékesíteni, csupán 51 százalékos volt a június – mondta Tóth Gergely, a siófoki CE Pláza Hotel üzemeltetője a sonline.hu-nak. – Ez júniusra már 70 százalékosra duzzadt, s a hónap második felében telt ház lesz.

Siófok, Víztorony (Fotó: Krausz Andrea)

 

Tóth Gergely hozzátette: hasonló kihasználtságra számítanak a nyár további részében is.

– A korábbi évekhez hasonló forgalomra számítunk – mondta, hozzátéve: a koronavírus-veszély miatt módosítani kellett jó néhány protokollt. – Egy ekkora létesítménynél, mint a miénk, ezt meg lehet tenni. A reggelik időpontjait elcsúsztatták, de mivel két étterem van, ez nem jelent gondot. S természetesen gyakoribb a fertőtlenítés.

– Nálunk „full ház” lesz egész nyáron – ezt már Tóth Balázs, a balatonlellei BL Yacht Club ügyvezetője mondta. – A bezártság utáni legnagyobb változásnak azt tapasztaltuk, hogy 3–5 helyett akár 15 éjszakára is foglalnak szállást vendégeink. A turisztikai szakember úgy következtetett, ez azért lehet így, mert itthon töltik el a teljes szabadságukat az emberek.

– Nekünk nem mondták le a külföldi törzsvendégek a foglalásaikat – mondta kérdésünkre Tóth Balázs. – Én azt gondolom, hogy ha nem is akkora létszámban mint eddig, de jönnek.

Bizakodva tekint a nyárra a dél-Balaton egyik legnagyobb négycsillagos szállodájának értékesítési és marketingigazgatója is.

– A júniusi időszak második felére már vannak foglalások – tudtuk meg Sternóczky Balázstól, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetője. – A kihasználtságunk erre az időszakra 50 százalékos és ennél jobb forgalomra számítunk júliusban és augusztusban.

A hónap eleje azért sem alakult olyan jól, mert kedvezőtlen volt az időjárás és a wellnessrészleg nem nyitott ki. Ennek szabadtéri része hétvégétől látogatható, amelyen átalakításokat hajtottak végre.
A foglalások az elmúlt hetekben élénkültek meg komolyan, így a szállásadók jó főszezonban bíznak, a nyilvánvaló kiesések realizálása mellett.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva