Mészáros Annarózsa | 2024.07.10. 16:00
Puskás Öcsi Salföldre költözött
A Káli Fecske Galéria a tikkasztó hőségben sem hagyja magára a kortárs művészetekért rajongókat! A magyar sporttörténelem egyik legnagyobb alakját idézi meg az Élő legendák tárlat.

A hamarosan véget érő futball Európa Bajnokság és perceken belül startoló párizsi olimpia küszöbén kinek a személye is lehetne aktuálisabb, mint Puskás Öcsié?

A salföldi Káli Fecske Galéria falain megelevenedik a magyar és a nemzetközi sporttörténelem legnagyobb alakja, kortárs alkotók szemén keresztül. Kertész Csaba műgyűjtő és galériatulajdonos felkérésére 2010-ben a legkiválóbb hazai képzőművészek Puskás Öcsire és a magyar labdarúgás egykori csillagait övező mítoszra kortárs reflexiókkal válaszoltak, műalkotásokat hoztak létre: szobrok, objektek, grafikák, festmények és médiaművészeti alkotások születtek, melyek nagy része a mostani tárlaton is bemutatkozik.

– Minden alkotás felkérésre készült és készül a mai napig, hiszen ez egy 2010 óta folyamatosan bővülő anyag – mondja Kertész Csaba, műgyűjtő-galériatulajdonos. – A legelső bemutatója a New York Palotában volt, abból elég sok kép itt van, de gyarapszik a repertoár. Néhány darab van, ami kikerült a kollekcióból: elkerült, megvették vagy visszakérte a művész. A legújabb kép Regős István Puskás Öcsi focija című képe idén készült.

A kortárs alkotók mellett, úgy mint fe Lugossy Laca, Vetlényi Zsolt, Bada Dada, Horkay István, Konkoly Gyula, SI-LA-GI, ef Zámbó István, Zoltán Sándor, Kulinyi István, Várady Róbert, Joseph Kadar, Orosz István, dr Máriás, Regős István, Tonió, Bodó Mihály, Varga Zsolt, Lajta Gábor, Shoshana Kertesz egy izgalmas és gazdag fotóanyag is bemutatásra kerül. Kristóf Lajos és Hemző Károly felvételei láthatóak Puskásról és az Aranycsapatról.

Nézd meg a tárlaton készült képeinket! A kiállítást július 28-ig látogathatod meg Salföldön a Káli Fecske Galériában!

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép, fotók: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva