likeBalaton.hu | 2020.08.31. 10:00
Szeptemberben lesz a "pünkösdi" regatta
Idén „Őszi Pünkösdi Regatta – Mitsubishi Nagydíj” néven szeptemberben kerül sor a TVSK nagy hagyományú, jelentős nagyhajós közönséget vonzó, népszerű túraversenyére.

– Sajnos a járványhelyzet miatt májusban nem tudtuk megtartani ezt az eseményt, amely általában megnyitja a hosszútávú nagyhajós túraversenyek szezonját. Idén viszont zárni fogja azt, és reméljük, hogy így is örömmel vesznek majd részt rajta a hajóosztályok – mondta Horváth Gábor, a TVSK versenyfelelőse a hunsail-nak.

A rajt Balatonföldváron lesz, szeptember 26-án, és a cél Keszthely. A lassúbb hajóosztályok kedvéért egy átfutó kapu is lesz Badacsonynál, így ha nem lenne elég szél, itt lehet rövidíteni a futamot. A TVSK társrendezője a Keszthelyi Yachtkikötő, amely kikötőhelyet biztosít majd a hajók jelentős részének, és amelynek területén egy közös vacsorára is sor kerül majd. A szokásos három nap helyett ezúttal két nap alatt bonyolódik le a regatta, amelynek másnapján a keszthelyi rajt után Ábrahámhegy előtt lesz a második futam célvonala. Díjkiosztó jövőre – remélhetőleg pünkösdkor.

Fotó: Mag Andrea, TVSK

Fontos információ, hogy csak online lehet nevezni, és a nevezéseket viszonylag korán, szeptember 18-án zárják. Mivel kikötőhelyek korlátozottan állnak csak rendelkezésre, érdemes korán nevezni. A szervezők a ranglistaversenyt futó és a nagyobb létszámban jelentkező hajóosztályokat fogják előnyben részesíteni.

Fotó: Mag Andrea, TVSK

Forrás: hunsail.hu

A versenykiírás itt olvasható

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva