viharjelzés: nincs
13°
22° 10°
DNY
1 km/h
2018.11.17. 07:00 Vastag Csaba: Szívbemarkoló üzenet az elhunyt legendának
Megosztom
Lassan két évtizede van a zenei pályán, és szűk tíz éve már annak, hogy az egyik hazai tehetségkutatóban meghódította az egész országot. Azóta számos slágerrel büszkélkedhet, de most éppen egyik „új gyermekét” dédelgeti – többek között erről is vall most, továbbá azt is megtudhatjuk, mit üzenne egy nemrégiben elhunyt magyar zenész legendának, aki valóságos bálványa volt.

A veszprémi énekest az egész ország a szívébe zárta annak idején.
– Budapesten születtem, de nulla éves koromtól a családommal Veszprémben éltem. Mivel közel laktunk a Balatonhoz, ahogy elkezdődött a jó idő, rögtön lementünk a tóhoz. Nemcsak fürdeni szerettünk, de különböző eseményeket, programokat látogattunk, és sokszor sportolást is beiktattunk. A települések télen is sok élményt tartogatnak, bár nem kedvelem a téli sportokat. Egy Balaton környéki hegytetőn volt szőlőnk, ahová rengeteget járt a család dolgozni, mi gyerekek is sokat segítettünk. A házunk kertjén kívül volt még telkünk is, ahová rendszeresen jártunk a szüleinknek segíteni, így elmondhatom, hogy dolgosan töltöttem a gyerekkoromat.

Csabának természetesen a bulik sem maradhattak ki.
– Rengeteg izgalmas történetem van. Balatonalmádihoz kötődik a legtöbb emlékem, azóta is ez a kedvenc helyem. Szeretek úszni, de nem vagyok egy Tarzan, ettől függetlenül otthon vagyok a vízi sportokban is. Kiskoromtól kezdve kipróbáltam sokfélét a Balatonnál. Szeretek például vitorlázni. Nekem a víz egyenlő a kikapcsolódással. Ja, és a legfontosabbak: a hekk, a kovászos uborka, a lángos, a sör és a fröccs, ezek nem maradhatnak ki.

Számos sikerrel büszkélkedhet, az önálló slágereken és lemezeken át a telt házas bulikig és koncertekig. Persze ezekért gőzerővel hajt, és sosem hajlandó levenni a lábát a gázpedálról. Nemrégiben például ismét előrukkolt egy fülbemászó melódiával.
– Kifejezetten kedvencem ez a szám. Bátorság a címe. Nem arról szól, hogy én vagyok bátor, hanem másokról, akik bátrak voltak, lesznek, vagy már most is azok. Nagyon jó az üzenete is. Ezt a dalt már hamarabb elkezdtük játszani koncerteken. Olyan számomra, mint egy új gyerek. Nevelgetjük, szépítgetjük és úgy látom, hogy meg fogja találni az útját – árulja el Csaba a Sláger TV Híradójában ma este.

Sokan nem gondolták volna, de Csaba szívéhez nagyon közel áll egy nemrégiben elhunyt magyar legenda, aki óriási hatást gyakorolt rá. A Híradó házigazdája, Bencze Attila kérdése nyomán most végre megtudhatjuk, hogy ki az illető, illetve, hogy mit üzenne neki.

– Sajnos most már elég sok mindenkinek lehetne, de én Orbán Józsinak üzennék. Nagyon köszönöm neki, hogy volt, van és hogy örök a munkássága. Gyerekkoromtól kezdve figyelemmel kísértem a zenekarját, és mint sok más kiskorú gyereknek, nekem is komoly indíttatást adtak a dalai. Személyesen is jól ismertük egymást, nagyon sokat találkoztunk, többször az éjszakai szórakozóhelyeken is vicces szituációk részesei voltunk. Neki üzenném azt, hogy köszönöm szépen – mondja meghatódva az énekes.

 

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva