Horváth Virág/veol.hu, Szaniszló Hajnalka/likeBalaton.hu | 2021.05.15. 09:00
Zene, túra és erdei relaxáció is vár a Balatonnál - hétvégi programajánló
Hangulatos szabadtéri programokkal, zenével, kirándulással és finom borokkal vár a Balaton-felvidék. Programajánló május 15-16-ra.

A hangulatos tavaszi programokhoz érdemes esőkabáttal készülni, hiszen szombaton szinte bárhol az országban kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár több hullámban is. Csapadékmentes, napos időre csak a legkeletibb tájakon van kilátás. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. Vasárnap egyre keletre tolódik a csapadék, a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, de nyugaton újabb zivatarok alakulhatnak ki. Egy hidegfront miatt feltámad a szél. Napközben 17-23 fokra készülhetünk.

Május 15., szombat

Söptei JazzDűlő Csopakon

Idén is lazulunk a lugasban: május 15-től szombatonként, júniustól pénteken és szombaton is. Megint lesz „densz” plusz mámor, látvány, élmény, napfény, holdfény. Meglepetés élőzenék előtt és után bakeliteket pörget DJ Titz. Benéz George Benson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Whitney Houston, Amy Winehouse, Jamiroquai, Jacko és még páran. Csopakon az Istenfia utca 5. szám alatt várják a kikapcsolódni vágyókat.

Fotó: Söptei Pincészet hivatalos/veol.hu

 

Erdei relaxáció az Állat- és Növényszeretet Napján Balatonalmádiban

Egy kis relaxáció, egy lehetőség a természetben való elcsendesülésre. Egy gyönyörű zöld erdőt látsz magad előtt, égig érő, terebélyes fákkal. Figyeld meg a tájat! Ha felnézel, láthatod a fák között beszűrődő napfényt és a gyönyörű kék eget. A fák koronája halkan susog. Hallod a madarak csivitelését. Mindent áthat a fa, a virág, és a fű kevert illata, amely frissességet és energiát hordoz magával. Mindezt az energiát belélegezve feltöltődsz. Az erdő végtelen békét és nyugalmat áraszt magából, amely átjár Téged is. Leheveredsz egy fa tövébe, a hátadat nekitámasztod a fa törzsének, lábadat pedig kinyújtod a mohaszőnyegen. Megpihensz. Ha szeretnéd mindezt átélni, akkor ez az erdei rekreációs program tökéletes választás. A természettel kialakított kapcsolat segít abban, hogy a modern társadalom stresszes állapotából elérjük az élettani relaxáltságot.

Május 15. szombat 14:00 órától vár a program, melynek kiindulási és célpontja a Balatonalmádi-Káptalanfüreden található Varázserdő.

 

Music Under The Stars – BlisSs Terasz Veszprémben

Ezen a hétvégén is ingyenesen vár a BlisSs terasza. Három különböző Dj adja meg a hangulatot a felhőtlen szórakozáshoz. A teraszon nem kötelező a maszk viselése.

Május 15-én, szombaton 15:00 – 23:00-ig vár a terasz!

 

Május 16., vasárnap

Káli-medence csodái – vezetett gyalogtúra vasárnap

Egyedi élmény, egyedi helyen: egész napos vezetett túra a Káli-medence legszebb látványosságait felfűzve. Részletek itt.

A Káli-medence szőlőhegyei
Fotó: Szücs Ildikó

 

 

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva