Keszey Ágnes | 2020.07.21. 18:25
Zivataros estére számíthatunk
A Balaton környékén is számíthatunk zivatarokra a meterológiai előrejelzés szerint. Egyes helyeken a szél is megélénkült.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint felhőszakadás több helyen várható a Balaton térségében is a nap hátralévő óráiban.

Estig, késő estig főleg az ország északi felében várhatók elszórtan zivatarok, amelyekhez elsősorban nagy mennyiségű csapadék (15-30, néhol > 30 mm) viharos szél (60-80 km/h), illetve jégeső társulhat. Főként az északkeleti, keleti megyékben, illetve a nyugati, északnyugati tájakon heves zivatarok kialakulásának is megvan az esélye károkozó (> 80-90 km/h) szélrohamok, nagyobb méretű jégszemek kíséretében. Éjszaka már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, miközben az éjszaka második felében az északi, északkeleti tájakon egyre inkább stabilizálódik a légkör, csökken a zivatarhajlam. Szerdán elsősorban délen és a Duna-Tisza közén várható zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés (ált. 45-65 km/h), felhőszakadás (> 30 mm) társulhat, ekkor nagyobb méretű jégnek már jóval kisebb az esélye.

Forrás: met.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva