veol.hu/Szendi Péter | 2020.11.05. 12:00
Az alsóörsi hobbifotós képei a környezetünk szépségeire hívja fel a figyelmet
Losonczi Rékát gyerekkora óta érdekli a fotózás. Arra törekszik, hogy megmutassa az embereknek, milyen csodálatos helyen élünk, miközben ösztönöz rá, hogy fedezzük fel Magyarország természeti értékeit és adottságait.

– Nagynéném és a nagybácsim fotós volt, ők elsősorban iskolákban és óvodákban fényképeztek. Amikor láttam őket laborálni, onnantól kezdődött a szerelem a fotózás iránt. Az iskolát a Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában végeztem el – mondta a Veolnak Losonczi Réka.

Fotó: Losonczi Réka

– Tizenhárom évig dolgoztam Budapesten egy fotósüzletben, majd hét esztendővel ezelőtt visszaköltöztem Alsóörsre. Jelenleg a balatonfüredi Állami Szívkórházban dolgozom az intenzív osztályon, mint segédápoló. Nagyon szeretem az embereket, a munkámat, a fotózás pedig a hobbim.

Autodidakta módon tanult meg fotózni. Kedvenc témája a napfelkelte. Mint mondta, amikor lemegy hajnalban a partra, feltöltődik. Réka szerint a fotózáshoz elsősorban szem és érzék, valamint alázat kell.

Kedvenc témája a Balaton
Fotó: Losonczi Réka

– Az a szép a napfelkeltében, hogy mindig más. Olyankor ezer színben pompázik a part. Ezt visszaadni a fotókon nagyon nehéz, de megéri, és utána az emberektől jólesik az elismerés. Tisztában vagyok vele, hogy még fejlődnöm kell, erre törekszem – jegyezte meg Réka, aki nem használ filterezést.
Nem tagadja, hogy esztétikai szempontból fontos az utómunka, de ő a természetességre törekszik.

Losonczi Réka

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva