veol.hu/Kovács Erika | 2021.01.15. 10:00
Felháborító! Ellopták az alsóörsi betlehem két szobrát!
Magas jutalomban részesül, aki megtalálja a szobrokat. Szűz Mária és a szerecsen király, Boldizsár szobra tűnt el az alsóörsi betlehemből, közölte Hebling Zsolt polgármester, aki magánszemélyként 50 ezer forintot ajánlott fel a megtalálónak, illetve a nyomravezetőnek.

Az összeg folyamatosan emelkedik magánszemélyek és vállalkozók jóvoltából, szerdán már 220 ezer forinton állt.

A polgármester elmondta, mindenki nagyon megdöbbent az eset miatt, nem értik, hogyan történhetett meg ez a békés és biztonságos településen, ahol még soha nem fordult elő ilyen.

Alsóörsi betlehemi jelenet
Fotó: Szücs Ildikó

Szűz Mária szobra 57 centiméter, Boldizsáré pedig 82 centiméter. A betlehem a község karácsonyi ékessége, amit a központban helyeznek el minden évben. A lakosság adakozásából, illetve segítségével állították össze még évekkel ezelőtt a jászolt, és vásárolták meg a műgyanta, kőpor keverékéből álló szobrokat, valamint az állatfigurákat.

A történtek miatt a Veol megkereste a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, ahol közölték, lopás vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva