Szaniszló Hajnalka | 2024.09.19. 10:00
Hajós András: a csoda a színpadon élőben, a közönség jelenlétében történik
Hajós András a TV2 Sztárban sztár All Stars zsűritagja mesélt a műsorról, a fiatalkori zenehallgatási szokásairól és a balatoni kötődéséről is.

– Hogyan készül Hajós András a Sztárban sztár All Stars adására?
– Meghallgatom a várható a dalokat és többször megnézem a klipeket akkor is, ha ismerem azokat. Igyekszem azt a koncertfelvételt keresni, amelyről azt gondolom, hogy az énekes is abból dolgozik. Próbálom a néző szemével látni a videókat. A poénokra nem lehet felkészülni, hiszen a produkció mellett a zsűritársak reakciója is hatással van rám – ez teljesen ösztönös.

A Sztárban sztár All Stars 10. évadának zsűrije: Hajós András, Liptai Claudia, Stohl András, Lékai-Kiss Ramóna

– Legutóbb Hevesi Tamásnak csupán hét pontot adtál. Zenészként figyeled az előadást. A szakmai látásmód tesz szigorúbbá?
– Stohl Andrással is beszéltünk erről: ő színészként a komplett képet nézi. A zenész pedig nem tudja nem hallani a hamis hangokat. A zsűri minden tagja más szemszögből közelít a produkcióhoz – sokszor igazuk is van – így áll össze a teljes kép. És bár némiképp befolyásoljuk a nézőket a véleményünkkel, a közönség enélkül is pontosan tudja, hogy mit szeret.

Hevesi Tamás, mint Elvis a Sztárban sztár All Stars harmadik élő show-jában
Fotó: TV2

– Mit élvezel igazán a Sztárban sztár All Starsban?
– Tisztelem az előadók munkáját és imádom, amikor megtörténik az átalakulás. Ekkor valami újat mutatnak magukból. Ez a műsor elsősorban az előadókról szól, az ő sokszínűségüket ünnepeljük. Ahogyan Tilla is fogalmazott: menjünk el az énekesek koncertjére vagy a színházba és nézzük meg őket élőben is, hiszen fantasztikus művészekről van szó. Ne csak a neten fogyasszunk zenés tartalmat, mert az élő előadásnak hatalmas varázsa van, legyen szó zenekarról vagy épp musicalről. A csoda a színpadon élőben, a közönség jelenlétében történik.

Hajós András és Liptai Claudia Sztárban sztár All Stars adásában
Fotó: TV2

– Gyűlölted a Modern Talking-ot fiatal korodban. Azért, hogy bevágódj nála, mégis azt mondtad egy lánynak, hogy imádod Thomas Anderséket. Milyen zenéket hallgattál fiatalon és mit pörgetsz most?
– Főként jazz-t és klasszikus zenét fogyasztottam, de szerettem a rock-ot és a rap-et is. De La Soul-t vagy épp Marsalis jazz-rap projektjét is hallgattam, lletve a pop-nak olyan bugyrait, amelyek Magyarországon rétegműfajnak számítottak. Ma is a progresszívebb vonalat kedvelem.

– Ha te állnál a Sztárban sztár All Stars színpadán, kit formálnál meg?
– Erőteljes bass bariton hangom van – talán Vastag Tomiéhoz áll közel – így nekem a mélyebb hangfekvésű előadók állnának jól: Elvis vagy épp Sinatra. Komoly bajban lennék a popzene kilencven százalékával.

Hajós András Sztárban sztár All Stars zsűritagként véleményezi a produkiókat
Fotó: TV2

– Hogyan alakul az éved további része? A Dalfutár és a Probléma Hajóssal és Márkóval tölti ki a napjaidat?
– Szeptember végén indul a Dalfutár. Tolvai Reni is szerepel az új évadban és talán így a két műsor picit össze is kapcsolódik. Remélem, hogy érdekli az embereket, hogy Reni, aki Doja Cat-té alakult a Sztárban sztár All Starsban, hogyan tud dalt írni a nulláról más előadókkal, csapatban. A Probléma pedig podcastben most kezdtünk el élőzni, ezáltal felfrissült az egész műsor. Minden szerda este hétkor jelentkezünk.

Tolvai Reni, mint Doja Cat a Sztárban sztár All Stars negyedik élő show-jában
Fotó: TV2

– A Balatonnal milyen a kapcsolatod?
– A legtipikusabb magyar kötődés: gyerekkorban a világ legnagyobb kalandja volt Balatonhoz menni. Szerencsés vagyok, mert nagypapámnak Alsóörsön volt szőlője, présházzal. Akkora szerencsénk nem volt, hogy víz is legyen benne, de azért később épült hozzá fürdőszoba. Addig nagymamám és én hordtuk a vizet kannával. Kamaszkoromban nagyon vagányan vonattal jártunk le a Balatonhoz, diszkóztunk, hajnalban hazavonatoztunk vagy épp a vízparton aludtunk.

– Mára mennyit változott a Balatonhoz való viszonyod?
– Ma az örökségemként viszem további a nyaralót, minden jó és rossz vonatkozásával együtt. A felújítások felügyelete, a sérült kerítés, vagy a lecsúszott cserép problémája is az enyém. Olykor elgondolkodom, hogy ez biztosan annyira jó-e, mint nyolcvanhétben ötszáz forinttal és egy üveg borral a Balaton felé tartani. A gyerekeimnek viszont szerettem volna megadni ezt az élményt: a balatoni gyerekkort és azt, hogy most ők járhassanak le a barátaikkal a tóhoz. Én már intimebb, magányosabb formában létezem a Balatonnál, a nyaralóban, a partra a főszezonban már nem szívesen megyek le.

– Ha a Balatonra gondolsz milyen érzések, ízek, illatok villannak be?
– Az én generációm számára a Balaton örökre egyenlővé vált a vakációval. A világ egyik legnagyobb kalandja. A főtt kukorica, a dinnye, a teraszon kajálás a nagymamámmal – végtelenül pozitív érzés.

– Régen volt jobb a Balatonnál vagy manapság?
– A közelmúltban bicikliztem a siófoki aranyparton és mosolyogva állapítottam meg, hogy: hát igen, a mi Balatonunk ilyen – minden retró vonásával és újításával, az olykor kaotikus létezésével együtt –, mi így szeretjük.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: TV2

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva