AzÉn Anyósom étterem
„A tudást az iskolában, a tapasztalatot a mestereinktől szereztük meg, az ízeket édes-és nagyanyáinktól vettük át. Köszönet nekik érte.”
De az Anyósunk az, aki mindezt felügyeli!
A 1900-as évek elején, amikor a fáradt pásztorok megálltak állataikat itatni a szomszédos patakban, megpihentek maguk is a Hévíz és Páhok közötti hűvösebb völgyben. Számuk az idő múlásával egyre nőtt.
Először lett hűvösvölgyi italmérő, majd csárda, később vendéglő. Ennyi a kisvendéglő és önkiszolgáló étterem előélete.
Mai formáját 2013-14-ben nyerte el, mikor is világossá vált, hogy Hévízen és a Balatonnál véget ért a német ajkú vendégek egyeduralma. Megváltozott a vendégek összetétele, egyben az igényeik is. Véget ért a magyar folklórt, a cigányzenét és csárda- étkeket keresők korszaka. Új igények merültek fel a gasztronómiában.
Úgy gondoltuk, nem szabad egynek lenni a sorban, ki kell tűnni a többiek közül. Az épület is abba korba lépett, amikor rá fért egy kis „ráncfelvarrás”. Megszületett az ötlet: nem szeretnének teljesen szakítani a múlttal, még is korszerű, igényes vendéglátó- egységet és gasztronómiát fogunk létrehozni. Ötlet van a hely ideális, csendes, nyugodt, zöldövezettel, távol és mégis közel a városhoz.
Jött a megvalósítás. Hangulatos, családias kisvendéglő és a mai felgyorsult világ követelményeinek megfelelő gyors önkiszolgáló étterem formájában. Az A”La” Carte étteremben megmaradt egy kicsi a múltból, de a jelen igényeit is ki kell elégíteni. A hajdanán cigányzenétől hangos kerthelyiség helyén, ma egy modern, teraszos önkiszolgáló étterem várja rohanó életüket élő vendégeit egy gyors ebédre. 2014-ben megnyílt az A”La” Carte étterem ezt az önkiszolgáló étterem nyitása követte 2015 nyarán Szücs Attila és Dénes György, vezetésével lett teljes a konyha és az étterem egyaránt .
Nem megváltani szeretnénk a világot a vendéglátásban, hanem csak egy kicsit jobbá szebbé – s főleg- finomabbá tenni. Nem felejtjük el a szűkebb hazánk íz-világát, hisz ebben élünk ezt tudjuk, ezt fogyasztjuk mi is, de semmi újnak sem vagyunk az ellenzői-sőt! Használjuk és alkalmazzuk az új technológiákat és alapanyagokat is, hiszen minden lehetőségünk meg van rá mivel „két” éttermet viszünk egyszerre és a gyors éttermünkben a naponta megújuló választékban szinte rá vagyunk kényszerítve hogy mindig valami aktuálisat, újat, frisset tudjunk elkészíteni és tálalni. Míg az étterem másik felében ugyanebben a szellemben készülnek a regionális és magyar konyha jellegzetes ételei a nemzetközi trendeknek megfelelően.
Zala- és a Balaton- felvidék jellegzetes ételeit, fogásait bújtatjuk egy kicsit más köntösbe, nem elrugaszkodva gyökerektől. (Mi is készítünk pörköltet csak marhapofából, vadat fügével és juh- sajttal.)A gyors-étteremben napi szinten változó ajánlatokból mindenki a saját ízlése szerint válogathatja össze menüjét, nincsenek korlátok ki, mit, mivel,szeretne fogyasztani. A vendég szinte rá van kényszerítve a látványtól és a választéktól, hogy ne csak a rég berögződött párosításokban fogyassza el kedvenc étkeit, hanem kipróbáljon valami újat szokatlant, amire azt mondja ezt sem gondoltam volna.
Vendégkörünk nagyon változatos, a helyi ismerősöktől kezdve a gyógyulni vágyó kúra- vendégeken keresztül a turistákig. Európa minden nációja betér hozzánk! Egy évvel nyitás után jelentős törzsvendégi körrel dicsekedhetünk.
AzÉn Anyósom név eredete egyszerű. A régi Hűvösvölgyi Csárda név elavult, nem tükrözi a két étterem arculatát és választékát. Olyan nevet adtunk mely meghökkentő, ám köze van az étkezéshez. Egy kedves ismerősünk volt, aki ezt a nevet adta, mi egyből rábólintottunk.
- mert a mama kényeztet – ahogy mi,
- vigyáz az unokákra – ahogy mi,
- és isteni vasárnapi ebédeket főz – ahogy Mi!
Jövőképünk egyszerű: finomat, jót, frisset, olyant, amit mi is szívesen fogyasztunk.
Egy hely két étterem több lehetőség!
Facebook oldal : https://www.facebook.com/