– Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy badacsonyi vendéglátóként, turisztikai célpontként, pincészetként a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud leállni, de – mint mindenkinek – nekünk is át kellett gondolnunk, hogyan reagáljunk a kialakult helyzetre. Egy biztos: a Laposa Birtok csapata, ha lehet, még többet, 150 százalékot nyújt most. Minden nap azon agyalunk, ötletelünk és dolgozunk, hogyan reagáljunk a percről percre változó helyzetre. Mert kommunikálni, és reagálni kell. Címkézünk, palackozunk, kiszállítunk, bort, burgert békességet. Igyekszünk jó kedvvel, és minél több kollégával túlélni ezt az időszakot. És persze figyelünk és fertőtlenítünk. Most ennyit tehetünk – mondja Laposa Bence.
Elindult a frissTerasz házhozszállítás: szaftos marhahúspogácsa, olvadó cheddar sajt, ropogós bacon, zsenge jégsaláta… Ha beleharapsz, biztosan a gondtalan nyár fog eszedbe jutni! A burgerek a Hableányban is átvehetők rendelés után.
Közzétette: frissTerasz – 2020. március 17., kedd
– Elsőként indítottuk el a borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítjuk házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kampányhoz és a #borozzotthon kezdeményezésünkhöz, aminek nagyon örülünk.
A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a LaposaLive online borkóstoló sorozat, aminek keretében szerdán és szombaton Zsófi online live videóban mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről. A kérdések pedig jöhetnek élőben, hiszen pont ez a lényeg!
Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatjuk be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, a recepteket közzétesszük. Az Apukám Világa előrendelésekhez nem csak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adunk, így reméljük, minél többen „találkozunk” majd gőzölgő tányérok felett április 18-án.
– Én azt adom, amit tudok: a tudásomat, pozitív energiákat, a jó tippeket és az együtt töltött estéket. Utóbbiakat most éppen online, a borkóstolók keretében. Fontos, hogy ebben az időszakban is támogassuk egymást. Fizikailag úgy, hogy otthon maradunk, lelkileg és mentálisan pedig úgy, hogy tartjuk a kapcsolatot – telefonon, a social mediában, online. Szeretnénk mindenkit támogatni abban, hogy sikerüljön átkapcsolni most egy másik sebességbe és ebből a nehéz helyzetből kihozva a legjobbat, otthon, nyugodtan töltse az estéit egy palack Laposa bor kíséretében. Találkozzunk a nappalidban – mondja Laposa Zsófi, aki az online borkóstolókkal a vásárlók nappalijában mutatja be a borokat.
Szerdánként és szombatonként egy-egy tétel kerül a középpontba, de ha nincs otthon éppen az adott fajtából, akkor is érdemes nézni minket, mert szó esik borkóstolási alapismeretekről, borkészítési technológiáról, termőterületekről és sok más érdekességről is.
A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek: Zsófi 2019-ben egy szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.
Írd be az időpontokat a naptáradba, mutatjuk, mikor milyen előadások várnak rád a saját nappalidban:
Március 25. szerda 20:00 Online borkóstoló: Laposa Rosé
Március 27. péntek: 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
Március 28. szombat 20:00 Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
Április 1. szerda 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling2
Április 3. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
Április 10. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
Április 17. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat Április 18. szombat 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
Április 24. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco