A Gasztrohegy szervezői az új évadot őszi szezonyitóval indították el. Ilyenkor kezd lehűlni a tó vize és a nyári strandolás helyett a vendégek már sokkal inkább a szüret, a borok és a régió ízei miatt érkeznek Badacsonyba.
Ennek jelképeként hagyományteremtő jelleggel vezetik be azt, hogy a Gasztrohegy új évadának tematikája szerint terített asztalt közösen kiemelik a Balatonból a partra.
Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2019. szeptember 24., kedd
A nyári előszezonban pedig majd újra visszatehetik a tó vizébe a terített asztalt, amikor ismét fontossá válik a vendégek számára a fürdési lehetőség is a tóparton. Az őszi szezonnyitón olyan szépen sütött a nap, hogy mindenki nyáriasan öltözve állt be gumicsizmában kiemelni a terített asztalt a Balatonból.
Még egy meglepetés akcióval készültek. A Gasztrohegy egyéves születésnapjának megünneplésére külön tortát készítettek. Az évad gasztro témáit illusztráló terítékkel a logót és a rendezvénysorozat fő üzenetét is megjelenítették: igyekeztek megmutatni, hogy a Badacsony valójában tányér alakú. Erről persze csak azzal győződhetünk meg igazán, ha maximálisan nívós ételek kerülnek a tányérba, maximálisan hiteles formában, helyi alapanyagok tudatos használatával.
Az előző évben mi is többször körbejártuk a Gasztrohegyet, mutatjuk a kedvenc képeinket:
– Októbertől márciusig minden hónapban Gasztrohegyeztünk: a tematikus gasztrohétvégékre egyre többen és többen voltatok kíváncsiak, így nem volt kérdés, hogy idén is folytatódik-e a program.
Az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezonális kínálat legjavát.
Októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca vár, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
– Már az első idei alkalom is izgalmas lesz, minden, amit a víz ad, az most tányérra kerülhet a szőlőhegyen. Októberben kikötünk, partra szállunk, összegyűlünk – mondják a szervezők.
Kattints ide az első Gasztrohegy hétvége programjáért!
Összeállította: Mihály Szilvia