Nekünk élmény a természet igazi lüktetése, az évszakok, a napok változása és ezt adjuk át az ételeken keresztül azoknak, akik ide jönnek-vallja a Tilia étterem üzemeltetője. Ezt érzékelik. Az életet.
Van még valami, ami itt Badacsonyban kézenfekvő, a borvidék adta lehetőségek. A legősibb és leginkább természetközeli mezőgazdasági tevékenységek egyike a szőlőtermesztés és a bortermelés és valljuk be bort mértékkel fogyasztva erősebb a vágy, az éhség, a jókedv, a vadász szenvedély, az érzékelés.
MENÜ ÉS BOROK a Borbarangolás vendégeinek:
„Téli kincsek, badacsonyi borok”
Fogadó falat
Szàszi Birtok: Gyöngyös habzóbor – Szent György-hegy
Friss túrós pogácsa, házi tejföl
Hideg előétel
Orbán Pince: Pinot Gris – Balatonrendes
Pirított rozskenyér, padlizsánkrém, cékla
Meleg előétel
Laposa Birtok: Kőkövön Furmint – Badacsony
Pontyleves, derelye, hagyma
Főétel
Somodi Pinot Noir – Mindszentkálla
Gímszarvas bélszín, vargánya, szalonnás burgonya püré, vörösboros jus
Desszert
Borbély Családi Pincészet: Olaszrizling késői szüret -Badacsony
Mandula crumble, túróhab, kajszi barack
Digestive
Pannonhalmi Bencés Gyógynövény Likőr
PROGRAM: Zenés est
Ajándék a vacsora mellé:
1 évig felhasználható 10%-os kedvezménykártya, amely éttermünkben használható fel.
A borvacsora ára: 11.900 Ft/fő
Nyitva tartás december 7-13. között: 12:00-21.00 óra