Kicsit előbb ér Badacsonyba a Gasztro-Mikulás, viszont olyasmit hoz, ami még sose volt a Balatonnál!
Mindent megízlelhetsz és megtudhatsz az osztriga és a hozzá való fehérborok, illetve pezsgők világáról az ország legismertebb specialistája, Szabó Péter osztriga sommelier jóvoltából.
16 órától kétóránként rövid mesterkurzusokkal teszi még érdekesebbé a programot, így bárki elsajátíthatja az osztriga kinyitásának fortélyait, illetve az osztriga kultúra alapjait.
Sose volt még ilyen különleges alkalom a Balatonnál mindent megkóstolni, ami az osztrigához kapcsolható, a friss natúron túl két legkedveltebb meleg változatát: Rockefeller és a New York-i Grand Central Oyster Bar and Grill titkos receptúrája alapján készült Oyster Chowdert is meg lehet majd ízlelni a Pátzay Gasztrobár teraszon, részben azok kedvéért, akik még nem tudtak beleszeretni nyersen.
Szóval ezúttal melegen is ajánljuk az osztrigát…
természetesen a hozzá legméltóbb borválasztékkal. Valóságos osztriga és pezsgő minifesztivállal készül tehát a a Pátzay Gasztrobár, felpezsdítve a badacsonyi decembert. Érdemes mielőbb beírni a naptárba!
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!