Tomaj lakomája | Badacsonytomaj
Helyszín Badacsonytomaj,
Időpont

Május 3-án és 4-én az érdeklődők megismerkedhetnek a névadó Tomaj nemzetség történelmével, életformájával és gasztronómiájával, részt vehetnek középkori lakomán, lovasíjászati és harcászati bemutatón, jelmezes felvonuláson, valamint megelevenedik Tomaj jurtája és háztartása, egybekötve egy korabeli vásárral.

A régi, hagyományos kézműves mesterségek munkájába is bepillanthatnak az érdeklődők, sőt sólyomröptetéssel, gólyalábasok műsorával, gyerekjátékokkal, utcazenével és korabeli táncok tanulásával is várják az érdeklődőket. Ezzel párhuzamosan Szent István korabeli, Tomaj nemzetségbéli ételek és italok sokaságával vár mindenkit az I. Tomaj lakomája. Ha valakit érdekel, hogy milyen ízű lehetett a kumisz, vagy megkóstolná az áldost (a gulyás őse) és az üstönyt (az ősi pörkölt), esetleg a nyárson sült ürü- vagy vaddisznócombot, akkor a fesztiválon erre is lehetősége nyílik. Azt is megtudtuk, hogy az Etyeki Sörmanufaktúra kifejezetten erre az alkalomra készíti el a fesztivál Tomaj nevű, exkluzív sörét, a Borbély Családi Pincészet Tomaj elnevezésű borával, a Férhezli család pedig természetes alapanyagú szörpökkel készül a vendégek fogadására. Természetesen zenei produkciók kísérik a rendezvényt, színpadra lép a Holló Ének Hungarica és a Bordó Sárkány.

A program második napján, május 4-én, szombaton, 15 órakor Navracsics Tibor miniszter és Krisztin N. László polgármester felavatja a nemrég teljeskörűen felújított badacsonytomaji Fő utcát, ami egyébként a fesztivál helyszíneként is szolgál.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva