2019.08.26. 07:00
Itt a megoldás az italba tett drog ellen
A GHB-t, azaz a köznyelvben Ginaként ismert szert már akár egy csepp alkoholból is azonosítani lehet. Egy fiatal feltalálónak hála, a bulizók biztonságban érezhetik magukat, ha a kezükön van a szalag.

A fiatalok többsége sajnos tud olyan történeteket, amikor egy buliban valakinek az italába drogot csempésztek. Jó esetben ilyenkor csak egy erősebb rosszulléttől szenved az áldozat, máskor akár szexuális erőszak vagy kifosztás áldozatává válhat a tudatát vesztett ember. Ezek el­kerülésére fejlesztette ki a Ginát kimutató karszalagot egy német egye­temista lány, Kim Eisenmann – írja a Borsonline. A szalag egyszerű elven működik, egy darabbal összesen két italt le­het leellenőrizni pár percen belül. Az italból felkeverés után 1-2 csep­pet kell tenni a szalagon lévő tesztfelületre, aminek a színe aszerint változik el, hogy érzékel-e drogot vagy sem.

Ha nem, akkor zöld színű lesz, ha igen, akkor kék. A feltaláló szerint nem kell minden italt leellenőrizni, csak azt, amit másoktól kaptak, vagy amit valamilyen ok­nál fogva szem elől tévesztettek, ezek ugyanis sokkal nagyobb eséllyel tartalmazhatnak GHB-t. Kim Eisenmann szerint többszörösen is véd a karszalag, hiszen azoknál az embereknél már nem fognak próbálkozni, akiknek a kezén ilyet látnak.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva