Kovács Gábor / sonline.hu | 2021.01.04. 14:00
2020 vicces sztorijairól meséltek a balatoni rendőrök
A búcsúzó 2020-as esztendő bővelkedett olyan nem mindennapi történetekben is, amelyeket látva még a sokat tapasztalt somogyi rendőrök is kénytelenek voltak néha elfojtani egy-egy mosolyt, miközben összeráncolták a homlokukat.

Az év balféke kétségkívül az a 23 éves férfi, aki az M7-es autópálya leállósávjában stoppolt Siófoknál, de a legnagyobb megdöbbenésére egy rendőrautó állt meg neki. A járőrök is meglepődtek, amikor kiderült, hogy a stoppost lopás miatt körözték a hatóságok, így vitték is azonnal a dutyiba.

Egy fonyódi férfi a segélyhívó telefonon riasztotta a rendőrséget, hogy a közeli erdőből fát lopnak. A nyolc perc alatt megérkező körzeti megbízottak azonban tolvajokat nem, csak egy szemlátomást erősen ittas bejelentőt találtak, aki bevallotta, hogy egész nap vedelt, ám ésszerű magyarázatot nem tudott adni a telefonhívására. Hatóság félrevezetése miatt kellett felelnie.

Az ital egyébként is rossz tanácsadó. Az interneten hamar népszerű lett az a biztonsági kamerás felvétel, amelyen egy ráksi férfi látható, aki éjnek évadján illuminált állapotban, háztól házig botorkált az igali utcán, majd hosszasan próbálkozott egy autó feltörésével, mert gyalog már nem tudott volna hazamenni. A kormányzár nem engedett, a zsaruk pedig másnap begyűjtötték a férfit.

Az alkohol mellett a drogot is kerülni kell, ezt megtanulhatta az a 21 éves férfi, aki bódultan 11 kaposvári ház falát firkálta össze graffiti címén, majd öntudatlan állapotban, letolt gatyával találtak rá a rendőrök a Fő utcán. Azóta a bíróság már elítélte a mutatványáért.

Családi veszekedések idején rendszeresen rendet kellett tenniük a somogyi rendőröknek. Barcson egy 26 éves férfi a hozzá látogatóba érkező anyósa láttán egy vascsövet kapott fel, és azzal üldözte az utcán. Andocson egy férfi azért támadt ököllel a vendégére, mert a látogató azt kifogásolta, hogy a házigazda kislánya a szódásszifonból iszik, nem pedig pohárból.

Az utakon is történtek cifra ügyek. Traffipax örökítette meg a rekorder gyorshajtó sofőrt, aki Somogybabod térségében a megengedett 110 km/óra helyett 204 km/óra sebességgel közlekedett. A szabályszegők balfékje pedig az a 19 éves férfi lett, aki engedély nélkül kölcsönvette ismerőse autóját, majd az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblát figyelmen kívül hagyva fékezés és megállás nélkül kikanyarodott éppen egy rendőrségi járőrautó elé a megyeszékhelyen. Sohasem volt jogosítványa, és felmerült nála az ittas vezetés gyanúja, így még sokáig élvezte a rendőrök vendégszeretetét – írta a sonline.

Mi is folyamatosan hírt adtunk a Balaton körüli balesetekről. Ezek voltak tavaly, s idén is érdemes figyelni a likeBalaton.hu-t, mert mindig beszámolunk az utazást és a nyaralást érintő közlekedési eseményekről is.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva