2020.01.19. 17:00
3 D-s filmeket is vetítenek az új gyenesdiási moziban
Sokak régi vágya teljesült, s színesedett a térség kulturális palettája azzal, hogy filmszínház nyílt Gyenesdiáson. A mozi nem csak a nagyközség és a környék lakói, hanem a térségbe érkező vendégek számára is fontos.

A térség egyik legnagyobb befogadóképességű mozija nyílt meg Gyenesdiáson. A 300 férőhelyes nagyteremben a 15 méter széles vetítővásznon premierfilmek kockái peregnek, s hamarosan a 120 fős kisterem is megnyílik a nézők előtt.

– Hévíz, Keszthely térségében 60 ezer ember várja mindazt, ami hiányzott: a filmszínházi életet – emelte ki Gál Lajos polgármester. A mozi megnyitásával régi terv vált valóra. A Liget plázában körülbelül húsz éve kezdte kialakítani a mozit egy vállalkozás, de az befejezetlen maradt. Néhány éve szerzett erről tudomást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két mozit is üzemeltető, s több településen hordozható gépekkel vetítéseket tartó Iván László, aki a felszámolási eljárást követően megvásárolta a befejezetlen mozi épületét, majd a tavalyi év második felében megkezdte a gyenesdiási mozi kialakítását.

Fotó: Keszey Ágnes

Az önkormányzat is fontosnak tartotta és szorgalmazta, hogy ez hiánypótló lehetőség megvalósuljon. A polgármester a megnyitón arról is szólt, hogy a mozi nem csak a nagyközség és a környék lakói, hanem a térségbe érkező vendégek számára is fontos kulturális létesítmény. Iván László, a gyenesdiási mozi tulajdonosa elmondta, hogy közel 250 millió forintos ráfordítással valósult meg a beruházás, melynek során a legkorszerűbb technikával szerelték fel a mozit, melyben 3d-s filmeket is láthatnak a nézők. Az új létesítmény közel tíz főnek biztosít munkát.

Nyitókép: pixabay

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva