lakaskultura.hu | 2021.05.10. 14:00
3+1 tipp, amellyel még hívogatóbbá tehetjük balatoni teraszunkat
Egyszerű ötletekkel és dekorációkkal még többet kihozhatunk a lakásunk kültéri részeiből.

Az elmúlt hónapok történései jelentősen megváltoztatták az életünket. Pozitívum, hogy sokunk számára még inkább felértékelődött az otthonunk, ezzel együtt pedig a lakáshoz tartozó legkisebb erkély vagy terasz is nagyobb figyelmet kapott. Akár csak néhány négyzetméterről, akár egy plusz nappaliként szolgáló kültéri részről van szó, mindenképp érdemes kihasználni – nem csak a pandémia alatt.

1. Neveljünk növényeket!

Ültetni, öntözni és gyönyörködni – a kertészkedés nemcsak életforma, hanem kimeríthetetlen örömforrás. Válogassunk az erkélyünk, teraszunk adottságaihoz növényeket és gyönyörködjünk bennük kedvünkre!

Fotó: Shutterstock

2. Plusz pár négyzetméter

Kialakíthatunk egy új kinti olvasózugot, vagy ez lehet a ráérős sziesztázások, a közös családi vacsorák helyszíne. Egy átgondoltan berendezett terasz megannyi funkciót betölthet, és kis odafigyeléssel jelentősen megnövelheti az életterünket.

Fotó: Freepik

3. Színek és minták

Ahogy bent, úgy kint is a textilekkel tudjuk „felöltöztetni” a tereket, néhány vidám darabtól még hívogatóbbá válik a terasz. Válogassunk a szezon kedvelt kiegészítői közül – a karakteres sárgával például napfényesebbek lesznek a borongós napok is.

Fotó: Freepik

+1: szúrós szépségek tüskék nélkül

Mi lehetne nyáriasabb és egzotikusabb, mint a kaktusz? Nem csak cserepes növény formájában, hiszen egy lerakóasztal mintájaként vagy vibráló színű növénytartóként is távoli tájakra repít – ráadásul így a tövisektől sem kell tartanunk.

Fotó: Freepik

Forrás: Lakáskultúra.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva