viharjelzés: Siófoknál 0
29°
30° 19°
É
0 km/h
2019.03.23. 08:00
4 elmaradhatatlan tavaszi teendő a kertben
A hosszú tél után most mindenki tettre kész a kerti munkákat illetően. Hogy pontosan melyek is az ilyenkor kihagyhatatlan teendők? Összegyűjtöttük őket.

1. Tavaszi metszés
Az egyik legfontosabb aktuális teendő a tavaszi metszés. Szabadítsuk meg a fákat tél folyamán elszáradt vagy letört, illetve felesleges ágaktól.
Tipp: A fagyra érzékeny mediterrán növényeket, mint a levendula vagy a rozmaring, még ne nyírjuk, mert egy hirtelen jött fagy kárt tehet bennük!

2. Lemosó permetezés
Ezzel a módszerrel megritkíthatjuk a kártevők számát a kertben. Ehhez nem kell durva vegyszereket használni, elég a bio-kertészetekben is engedélyezett rezes, kénes permetszereket beszerezni.
Tipp: Nem szabad sajnálni a permetlét. Jusson minden ágra, minden kis repedésbe!

3. Indul a magvetés!
Ahhoz, hogy egészséges zöldségeket, virágokat nevelhessünk, most kell elvetni a magokat. Használhatunk hozzá bolti nevelő ládát, félbevágott műanyag palackot, tojástartót vagy akár joghurtos poharakat is.
Szerezzünk be jó minőségű, laza és porhanyós virág- vagy palántaföldet, vessük el benne a magokat. Ügyeljünk rá, hogy ne nyomkodjuk őket túl mélyre! Permetezzünk a földre vizet. Fontos, hogy amint elkezdtek csírázni, ne hagyjuk, hogy kiszáradjon a talajuk, tartsuk nedvesen, de ne „tocsogósan” a talaját.

4. Tavaszi nagytakarítás a kertben
Szedjünk össze minden lehullott levelet, gallyat, ezekben ugyanis áttelelnek a kártevők, és ha nem távolítjuk el őket, visszamászhatnak a növényekre. Nem árt a gyepet is átgereblyézni, hiszen nem csak szellősebb lesz tőle a pázsit, de közben az elhalt füvet és mohát is felszedjük.

Forrás: lakaskultura.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva