viharjelzés: Siófoknál 0
DNY
5 km/h
Szaniszló Hajnalka | 2019.07.16. 06:00
5 dolog, amit látnod kell a Balcsinál
Unod a koncerteket, a borfesztiválokat és eleget aszalódtál már a Balaton partján? Mutatunk 5 látnivalót a nyaralásod idejére: horror és marcipánház is vár rád.

Lássuk, mi az az 5 dolog, amit nyaralásod során érdemes beiktatnod, koncertek, vitorlásversenyek és borfesztiválok ide vagy oda!

Egy nagyon izgalmas program vár rád! Balatonföldvártól 5 km-re, Kerekiben, díszmadár- és kisállatpark található. Szemet gyönyörködtető erdős dombok között, 8000 négyzetméteren terül el a tenyésztelep. Díszbaromfik, papagájok, díszfácánok, emuk, pávák és sok más madár, valamint simogatható kisemlősök várják az állatok iránt érdeklődőket. Minden információt megtaláltok nálunk, kattintsatok a helyszín oldalára.

Marcipánbonbonok minden mennyiségben, formában és ízben, ínycsiklandóan egymás mellé sorakoztatva? Hmmm.. azonnal összefut a nyál a szánkban, nem igaz? Ha Tihanyban jársz, ne hagyd ki a Marcipánházat, amely múzeum és marcipánbolt is egyben. A Tihanyi Apátságtól 200 méterre, egy szépen felújított műemlék házban található. A múzeumban egyedi, kézzel készített marcipánfigurák és mesejelenetek találhatók.

A játékos városismertető túrán szórakoztató nyomozás keretében fedezheted fel Balatonföldvár csodálatos helyeit, látnivalóit. A túra keretében megtudhatjuk, hogy miért kellett meghalnia Heltai Károlynak. A nyomokra a város különböző pontjain bukkanhat rá az, aki részt vesz a játékban. Az oknyomozás a Tourinform irodától indul és ott is végződik, itt minden szükséges eszközt biztosítanak a bűneset feltérképezéséhez. A krimi története a századforduló elején játszódik, az úri közönség a balatonföldvári Hungária kaszinóban gyülekezik, ám amit még senki sem sejt, hogy tragédia közeledik. A nyomozókörút megtétele során, a megtalált mozaikdarabkákból végül összeáll a kép, és fény derül eme szörnyű tett körülményeire. A túra átlagos időtartama: 1,5-2 óra. A túra önállóan bejárható és ingyenes! További részletek a programnál találhatóak.

Keszthelyen egy csodálatos szobor található Erzsébet királynéról. Úgy hírlik, hogy a királyné keszthelyi kastélyban is megfordult, amikor látogatóba érkezett barátnőjéhez és egyben udvarhölgyéhez, Festetics Mária grófnőhöz. A szoboravató ünnepségen jelen volt szépunokája, Habsburg Mária Kinga főhercegnő is. Természetesen a királyné kedvenc kutyájával együtt látható a Balaton-parti sétányon, korhű ruházatban ábrázolva. S ha már arra jársz, természetesen érdemes sétálni egyet a Balcsi partján is, hiszen felemelő a látvány a sétányról.

Ha nyaralás közben is inkább borzongásra vágysz – s nem a szeszélyes időjárás miatt, hanem ott benn, a lelked mélyén –, akkor a balatonfűzfői Secreto szabadulószobákban van a helyed! Nyomozós, szelleműző és horrorszobák között választhatsz, de ha gyerkőccel mennél, akkor sem kell kihagynod a programot: kincskeresés és mindenféle játékos galibák kibogozása várja a kicsiket.

Felnőttként, te bemennél a horrorszobába? Mondjuk egy ilyen folyosón keresztül.

Fotó: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva