Barankovics Ildikó | 2018.09.19. 17:00
Sok a szúnyog, de idén már nem irtják
Olvasóink a szúnyogok elszaporodására hívták fel figyelmünket a balatoni településeken.

A napokban több olvasónk is jelezte felénk, hogy Keszthelyen és környékén sok a szúnyog.

Ahogyan az az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján is olvasható, augusztus utolsó hetében az idei, központi finanszírozású szúnyoggyérítési program lezárult, így a továbbiakban már az önkormányzatok mérlegelhetik, hogy saját költségükön végeznek-e újabb munkálatokat.

Megkérdeztük az ügyben Ballasa Balázst a Balatoni Szövetség elnökét is, mire számíthatnak a Balaton környékén élők.

– Szakértőink véleménye szerint a nyugati medencében van több szúnyog az átlagosnál. Ebben a térségben az elmúlt időszakban leesett bőséges csapadék eredményeképpen kialakult tenyészhelyeken nagyobb számban keltek ki szúnyoglárvák. Az időjárás jelentések szerint a hétvégi lehűléssel a helyzet javulni fog, ezért nem kezdeményezünk újabb szúnyoggyérítést.

Olvasóink szerint a következő zalai településeken észlelhető szúnyoginvázió: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Hévíz, Zalacsány, Cserszegtomaj, Várvölgy, Rezi, Sármellék, Karmacs, Zalavár, Zalaszántó, Bókaháza, Nemesbük, Vindornyaszőlős, Egeraracsa, Kehidakustány, Zalaszentgrót, Pókaszepetk, Zalabér, Batyk, Sümegcsehi, Szalapa, Türje, Egervár, Salomvár, Zalaistvánd, Pacsa, Zalaapáti, Lenti, Pakod, Bezeréd, Galambok.

Barankovics Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva