Harsányi Miklós/sonline.hu | 2022.09.23. 09:00
A Balaton körüli megyékben megszűnt az általános tűzgyújtási tilalom
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azonban felhívta a lakosság figyelmet, hogy mindenki legyen fokozottan körültekintő, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A Nébih tájékoztatása szerint a jelentős csapadékhiány miatt az elmúlt napokban lehullott csapadék önmagában számos helyen nem volt elegendő ahhoz, hogy a felszíni biomasszaszintet átáztassa. Azonban az alacsonyabb napi átlaghőmérséklet a holt biomassza nedvességtartalmára kedvezően ható reggeli harmatképződés következtében lecsökkentette a tűz kialakulásának kockázatát. Ezért a fokozott tűzveszélyidőszak elmúltával szeptember 20-tól a tűzgyújtási tilalom megszűnt többek közt Somogy, Tolna, Baranya és Zala megyében is.

Forrás: sonline.hu

A magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt azonban Bács-Kiskun, illetve Csongrád megyében továbbra is indokolt a fokozott tűzveszély időszakának fenntartása, így ezekben a térségekben továbbra is tilos tüzet gyújtani.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról, valamint a tűzgyújtási szabályokról a katasztrófavédelem honlapján elhelyezett térképen is tájékozódhatnak az érintettek.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Varga György/MTI

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva