veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2020.07.29. 17:00
A balatonedericsi nyerte el a Legdinamikusabban fejlődő strand címet
A település strandja első ízben kapott öt csillagot a Balatoni strandminősítésen és elnyerte a Legdinamikusabban fejlődő strand címet. A település polgármestere, Papp János szerint mindez a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseknek is köszönhető.

— Mindenekelőtt, a higiénés körülményeken javítottunk lényegesen, megújultak a vizesblokkok, és új kültéri zuhanyok létesültek. Családosoknak, babás szülőknek kiváló jóléti feltételeket teremtettünk. Új kültéri öltöző blokkok épültek, a vízben napozó stég létesült. Ízléses, közérthető információs rendszer tájékoztatja a látogatókat. Bankkártyával, Szép-kártyával is lehet már fizetni a strandon, valamint van ATM pénzváltó terminálunk — mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a fürdőt több zónára osztották. A sport zónában teqball asztalokat helyeztek el, új strandfoci pálya várja a látogatókat. A piknik zónában, árnyas fák alatt asztaloknál pihengetve étkezhetnek a vendégek. A gyermek-zóna lídó öblöcskéje, a kisgyermekesek fürdő paradicsoma. A csendes zónában, a családosok, nyugalomra vágyók pihenhetnek és ott strand-könyvtár is vár mindenkit. A vendéglátó zóna széles kínálatában már gyermek menü is van.

Új strandfoci pálya várja a látogatókat az edericsi strandon (Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

— Strand-színpadunkon eseti rendezvények, műsorok szórakoztatják a közönséget, az első fellépőnk Roby Lakatos volt zenekarával. A kerékpárosok a bicikliket bent, a strandon biztonságban tudhatják. Nagy öröm, hogy a lehető legmagasabb fokozatot, az öt csillagot szereztük meg a minősítésen és elnyertük a Legdinamikusabban fejlődő strand címet. Ezt a munkát, teljesítményt, több külső szakértői támogatással, de többségében helybéli vállalkozók bevonásával értük el. Büszkék vagyunk rá, hogy erre képes a településünk — mondta Papp János.

(Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

Megtudtuk továbbá, hogy a közeljövőben tervezett fejlesztések érintik az egyes strandi zónákat és a fürdő területe tovább bővül. Megújul a vendéglátó üzletsor és miközben megőrzik a régi, családias hangulatot, sok új fa ültetésével biztosítanak árnyas területeket.

— Évente új meglepetésekkel szolgálunk a vendégeknek, létrehozzuk a jövő évtől a nyári strand-tábort, ahol a szomszédos falvak mintegy ezer diákja táborozhat majd — tette hozzá a polgármester.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva