Gulyás J. Attila / magyarnemzet.hu | 2021.06.23. 16:00
A Balatonnál is vigyázz a bringádra!
Egyre népszerűbb a balatoni nyaraláson bicajozni, mutatjuk, mire figyelj, hogy ne keljen lába a bringádnak.

Mivel idén nyáron is sokan kelnek útra kerékpárral a Balatonhoz, és vannak, lesznek, akik több napot is a tónál töltenek, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy ingatlan udvarán sose hagyjuk őrizetlenül a kétkerekűt, ha pedig köztéren parkolunk, akkor válasszunk jól megvilágított helyet.

Bringázás Siófokon, a parton Fotó: Krausz Andrea

A nyaralóból történő távozáskor, ne csak az ingatlan kapuját zárjuk kulcsra, hanem az udvaron hagyott kerékpárt is lakatoljuk le, és a vázat meg a hátsó kereket egyszerre rögzítsük egy stabil tárgyhoz. Ha hosszabb időre közterületen hagyjuk a bringát, akkor ne eldugott, hanem lehetőség szerint forgalmas, kamera által is belátott parkolóhely közül válasszunk, és mielőtt otthagynánk, szereljük le róla a könnyen hozzáférhető tartozékokat, szerszámtartót, sportkulcsot, okoseszközöket.

A Balatonhoz indulás előtt – megelőzendő a kétkerekű nyomtalan eltulajdonítását – ajánlatos regisztráltatni a kerékpárt a rendőrség által használt, ingyenes BikeSafe programba.

Olvasói fotó: Bellai Renáta

Mivel a többnapos balatoni bringautakra felkerekedők a tikkasztó melegben és az órákon át tartó tekerés közben szívesen megmártóznak a tóban egy rövid, frissítő fürdés erejéig, vannak már olyan strandfenntartó önkormányzatok is, amelyek a fürdő területén belül gondoskodnak a kerékpárok megőrzéséről.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva