2019.07.31. 12:36
A Bitcoin működése, kereskedése és története

Hirdetés – Egyre több brókercég reklámozza a kriptovalutákat, különösen a Bitcoin kereskedést. Bizonyára történelmi okok is állnak ennek hátterében: a Bitcoin volt az első digitális valuta. A kriptovaluták világa relative új, a Bitcoin 2009 januárjában született és bár azóta már számos más virtuális valuta jött létre, azok működése többnyire ismeretlen maradt a társadalom számára.

Mi a kriptovaluta?

A kriptovaluták megalkotása mögött részben egy egyszerű gondola áll: egy olyan virtuális valuta létrehozása, amely 100%-osan transzparens, ami világszerte lehetővé teszi a biztonságos kereskedelmet.

Ennek hátterében a blokklánc technológia áll, amely a kriptovaluták valódi értékét adja és ami megkülönbözteti őket a hagyományos valutáktól. Azontúl, hogy a tranzakciók biztonságosak és átláthatók, fontos kiemelni, hogy a kriptovaluták decentralizálták, azaz nincsenek szabályozva semmilyen Központi Bank által, mint a hagyományos valuták.

Mi garantálja a működésüket és a biztonságos hátterüket?

Maga a blokklánc. A technológia lényege, hogy az adatok blokkban tárolódnak: egy adatblokkot mindig egy másik követ, hasonlóan egy lánc felépítéséhez. Ebből ered a blokklánc név is. Az úgynevezett “bányászok” azok, akik a kriptopénzt létrehozzák, felváltva ezzel a hagyományos bankok szerepét.

A kriptovaluták jogi háttere

A kriptovaluták nincsenek hivatalos fizetőeszközként elfogadva Európában. Annak ellenére, hogy Ázsiában egyre inkább elfogadottabb, ettől Európa még távol áll. Azonban egyre több weboldal és üzlet fogadja el a Bitcoint fizetőeszközként és számos nagyvállalat hozzáállása azt sugallja, hogy a kriptovaluták folyamatosan közelebb kerülnek ahhoz, hogy elismert fizetőeszközzé váljanak.

Miért érdekesek a kereskedés szempontjából?

Ha a Bitcoin példáját vesszük alapul, láthatjuk, hogy mind történelmi szempontból, mind a megtérülésének szemszögéből igen gyors fejlődésen ment keresztül. Aki a kibocsátását követő években szállt be, bizonyára ma már nincsenek anyagi problémái.

A kriptovaluták volatilitása és a bennük rejlő lehetőségek

Habár a kriptovaluták nem hagyományos eszközök, a volatilitásuk sokkal magasabbnak mutatkozik, mint a jogi háttérrel rendelkező valutáknak. Ahogyan már megtanulhattuk, a volatilitás együtt jár a lehetőségekkel. A kriptovaluták igen érzékenyek a támasz és ellenállás szintekre, ezért érdekes lehetőségeket nyújtanak.

Továbbá heti 7 nap 24 órában nyitva állnak, nem úgy, mint a hagyományos társaik, amelyek heti 5 napon át vannak nyitva.

Mivel egyre több kereskedő és magánszemély érdeklődik a kriptovaluta kereskedés és befektetés iránt, a brókercégek úgy döntöttek, hogy CFD formájában elérhetővé teszik a kriptovaluta kereskedést az ügyfeleik számára.

A kriptovaluta kereskedés és a kockázatok

A főbb kriptovaluták mind jelentős növekedésen mentek keresztül, gyakran az eredeti értékükhöz képest több mint 1000%-os emelkedést mutattak.

Bár a virtuális valuták számos befektetési lehetőséget kínálnak, magas potenciális nyereséggel, fontos figyelembe venni, hogy a volatilitás nemcsak a profit esélyét növelheti meg, a kockázat is jóval magasabb, ezért érdemes tanulni, képezni magunkat és először egy demo számlán gyakorolni a kereskedést, ahol kockázat nélkül megismerhetjük a kriptovaluta piac működésének alapjait.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva