magyarnamzet.hu | 2020.10.20. 10:00
A Kajla útlevéllel ingyen utazhattok a Balcsihoz az őszi szünetben
Nem csak élményeket és pecséteket gyűjthetsz az őszi szünetben a Kajla útleveledbe, de ingyenesen utazhatsz az ország egész területén a MÁV és Volánbusz járatain. A Balaton is számtalan látnivalóval vár benneteket!

Minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen és korlátlan alkalommal utazhat október 23. és november 1. között a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain – közölte a MÁV Zrt. Kiemelve, hogy a térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani. Ezzel is csökkentve a vírus fertőzésének a beltéri közösségi programok során fokozott veszélyét.
A legizgalmasabb családbarát útvonalak, az úgynevezett Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes nebulók.

A Kajla útlevéllel utazó gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani.
Fotó: Katona Vanda

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani.

A MÁV a programhoz csatlakozva már tavaly felmatricázott egy nagy teljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhattak az utasok.

A Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek az őszi szünetben a MÁV-START és a GYSEV mellett már Volánbusszal is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthatnak el az ország bármely pontjára, mert az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani. Csak a feláras országos járatokon szükséges megvenni a távolsági kiegészítő jegyet a pénztárban vagy a buszsofőrnél.
A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén válthatnak menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet.
A Kajla-kedvezményt az érintett tanulók október 23. és november 1. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe. Ebben az évben a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, is, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata már nemcsak a vonatokon és a buszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva