csupasport.hu/Nagy Zsolt | 2021.02.27. 17:00
A leghasználhatóbb túraalkalmazások
Lassan mindenki kikívánkozik a természetbe és egyre többen indulnak el kisebb-nagyobb túrákra. Ha a megszokott útvonalak helyett másra vágynánk, érdemes letölteni néhány appot, amelyek nemcsak tippeket adnak, hanem a navigációban is segítenek, és hasznos információval látnak el.

Közeledik a tavasz, és egyre többen térnek vissza kedvelt szabadidős tevékenységükhöz, a túrázáshoz. A még mindig érvényben lévő veszélyhelyzet miatt a teljesítménytúrák szervezése továbbra is szünetel, a lehetősége azonban mindenkinek megvan – a kijárási korlátozás és egyéb szabályok betartásával –, hogy egyénileg vagy a vele egy háztartásban élőkkel útra keljen. Az alábbiakban olyan mobiltelefonos alkalmazásokkal foglalkozunk, amelyek segítenek választ adni a „Ma merre kiránduljunk?” kérdésre, sőt még a navigációban is segítenek. Mindegyik használható Android, iOS rendszerrel.

AllTrails

Világszerte több mint százezer túraútvonal található benne, a választékot leszűrhetjük állatbarát, családi, akár kerekesszékkel teljesíthető útvonalakra is. Mindegyik túraútvonalat az alkalmazás valamelyik használója töltötte fel, és ha kedvet kapunk, mi is közkinccsé tehetjük sajátunkat. Használata ingyenes.

Gaia GPS

Az alapverzió ingyenes, a prémiumért nagyjából évi 40 dollárt kell fizetni. A túraútvonalakat az alappal is böngészhetjük, megtalálhatjuk a nekünk valót. A prémium leginkább azzal nyújt többet, hogy a térképeket le is tölthetjük, így internetkapcsolat hiányában is böngészhetjük.

Guthook

Hosszabb – többnapos, -hetes, -hónapos – túrákhoz ajánlott. Letöltése ingyenes, a térképekért ugyanakkor 5-10 dollár közötti összeget kell fizetni. A ráfordításért cserébe gyakorlatilag minden fontos információt megtudunk az adott túráról, a szintemelkedéstől a szálláshelyig. Különösen külföldi túrák tervezésekor vehetjük hasznát.

Komoot

Egyszerű, könnyen használható alkalmazás. Képes kezelni az importált GPS-útvonalakat, mi több, hangalapú navigációval végig is vezet minket rajta. A térképek kicsit egyszerűek, de ez nem sokat számít. Mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

Forrás: Csupasport.hu
Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva