viharjelzés: Siófoknál 0
25°
27° 16°
É
14 km/h
2018.08.17. 10:00
A legnagyobb slágerek három napon át
Megrendezik az I. Tihanyi Operettfesztivált augusztus 17. és 19. között a Tihanyi Szabadtéri Játékokon. Olyan népszerű énekesek lépnek színpadra ezeken az estéken, mint Kállay Bori, Kalocsai Zsuzsa, Bozsó József, Virág József, Füredi Nikolett, Buch Tibor és persze a veszprémi teátrum kedvenc művészei.

A Bor, mámor, szerelem produkcióban augusztus 17-én (pénteken) este nyolc órakor Füredi Nikolett, Buch Tibor, Keller János, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Juhász Illés, Tűzkő Sándor egy vidéki fogadó életébe kalauzolja el a nézőket, s ott senki nem az, akinek látszik. Vajon miként alakul a zeneszerző és a primadonna szerelme? Felbolygathatja-e a gazdag földbirtokosnő az eltitkolt házasok életét, illetve a főszakács el tud-e készíteni egy rántottát? Na és ki az a Kőváry?! Mindeközben a legnagyobb operettslágerek csendülnek fel a produkcióban.

Másnap, augusztus 18-án (szombaton) szintén este nyolc órakor a Veszprémi Petőfi Színház hozza el Huszka Jenő–Martos Ferenc–Bakonyi Károly Bob herceg című operettjét Kállay Bori, Dósa Mátyás, Kőrösi Csaba, Szeles József, Halas Adelaida, Tóth Dorottya/Bodor Szabina és a rendező Bozsó József főszereplésével. Természetesen az előadás egyik legnagyobb slágerét, a Londonban, hej, van számos utca címűt várhatóan a közönség szinte együtt énekli majd a szereplőkkel.

Szombaton a Veszprémi Petőfi Színház előadásában látható a Bob herceg Fotó: archív/Penovác Károly

Az operettfesztivál zárónapján, augusztus 19-én (vasárnap) este nyolc órakor a műfaj legnépszerűbb dalaiból összeállított gálát láthatnak a nézők, Kalocsai Zsuzsával, Virág Józseffel, Steinkohl Erikával, Módri Györgyivel, Szeles Józseffel, Bozsó Józseffel, Kőrösi Csabával, Kádár Szabolcs Jánossal. Az esten közreműködik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, a karmester Farkas Pál lesz.

A műfaj szerelmesei azt vallják, ma a világ valamely pontján minden percben felcsendül egy Kálmán Imre-dallam, leggyakrabban a Csárdáskirálynő melódiái szólnak. Így biztosan elmondhatjuk, hogy ebből a népszerű operettből is hangzanak majd el örökzöldek, akárcsak a Marica grófnőből vagy a Mágnás Miskából.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva