Fábos Erika | 2019.07.16. 22:51
A Sió csatornában küzdött az életéért egy férfi
Biciklizés közben a Sió-csatornába esett egy férfi vasárnap késő este Siófokon. Kicsin múlt, de egy szabadnapos rendőr meg tudta menteni az életét.

Egy szabadnapos rendőr már pihent vasárnap este, amikor segélykiáltásokat hallott a kertjéből. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa, Olasz Gergely r. főtörzsőrmester azonnal figyelni kezdett és kiderült, hogy a jajveszékelés a Sió csatorna irányából érkezik – írja a police.hu

A Sió csatorna veszélyes lehet, meredek a partfal és helyenként nagyon mély benne a víz Fotó: Krausz Andrea

Azonnal elindult a hangok után, ahol kiderült, hogy egy nő kiabál, de nem ő, hanem a párja került bajba. Érthetetlen módon, a férfi a biciklijével együtt beleesett a Sió csatornába, és már az utolsó erejével kapaszkodott. Valószínűleg nem ismerte a terepet és a sötétben azt sem tudta hol volt és megcsúszott. Az előző napi esőtől felázott ott a talaj. A Sió veszélyes, van ahol 6-8 méteres víz van benne. A balesetet szenvedett férfi is hiába próbált, a négy méter magas, meredek partfalon, nem tudott egyedül felkapaszkodni, már majdnem a csatorna vízébe csúszott.
A szabadnapos rendőrnek annyi ideje sem maradt, hogy erősítést hívjon. Egy mentőpatkó és egy vontatókötél segítségével egyedül küszködött, amíg ki tudta húzni a külföldi férfit.

A Sió 120 kilométeres szakaszán több baleset is történt már az utóbbi években, a legsúlyosabb az volt, amikor egy autó csúszott bele a mederbe.

Szöveg: Fábos Erika

Borítókép: MTI/Szabó Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva