likeBalaton.hu | 2020.09.02. 12:00
A szárazföldön is fejlesztettek a balatoni vízimentők - Ilyenek az új autók
Korszerűbb, biztonságosabb, komfortosabb járművekre cserélte kiöregedett szárazföldi autóflottáját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata megalakulása óta közhasznú egyesületként végzi tevékenységét. Működésünk, fejlődésünk és előrehaladásunk elképzelhetetlen lenne támogatók segítsége nélkül. Ezúttal a Das WeltAuto segített, hogy újszerű, kiváló állapotú és biztonságos autókhoz jusson hozzá a VMSZ.
Fő profilunk a vízimentés. Ám tevékenységünk nem csak a vízre korlátozódik, szárazföldön – a Balaton északi és déli partján – is rengeteget vagyunk úton. A területi vezetők, a logisztikai egység, a média csoport tagjai munkájukból kifolyólag minden nap autóznak. Az ő biztonságuk érdekében is nagyon fontos volt, hogy sikerült megújítanunk a szárazföldi gépparkot – írja a szolgálat a vizimentok.hu oldalon.

A 6 megvásárolt gépjármű között van 3 Volkswagen Golf típusú személyautó, melyekből egyet az irodavezető, egyet az oktatásban dolgozók, egyet pedig a média csoport munkatársai használnak, van 2 Volkswagen Caddy típusú autó, ezek a járművek, mint szolgálati autók, mentőcsapatok helyszínre szállítására is kiválóan alkalmasak és van 1 Volkswagen Crafter típusú haszongépjármű, amely a logisztikai egység munkáját segíti. A nehéz és nagyméretű tárgyak szárazföldi mozgatása mellett (pl. hajók vontatása, tanker szállítása) műhelykocsiként is funkcionál.


A VMSZ Média csoportja úgy alakította ki az autók designterveit, hogy a szolgálat eddigi megjelenéseit tükrözzék, ugyanakkor könnyen felismerhetőek legyenek. A designt a letisztultság mellett a funkcionalitás jellemzi. Jó példa erre, hogy minden autó kapott egy sorszámot, ami a gépjárművek tetején jelenik meg. Ez többek között azért fontos, mert a szám jól látható helikopterről, vagy drónról, ami egy mentési szituációban nagy segítség lehet.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva