2020.01.24. 06:00
A téli Balaton hétvégi programkínálata
Téli túrák, színházi előadások, vicces asszonyfarsang, toros parti és persze gasztronómiai különlegességek is várnak most hétvégén a Balatonnál.

Egynapos családi vízitúra a Hévíz-patakon

A gőzölgő patakon tündérrózsák közt evezni nagy élmény. A túra kb. 4 órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor. Egészen március közepéig várják az érdeklődőket.

A túrázók 10 kilométert „csoroghatnak” a téli tavaszban
Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

 

Téli csajszombat a Veganeeta-ban

Egy igazi csajos workshop Balatonalmádiban, ahol egészséges finomságokat és illatos dekorációkat is készíthetnek a résztvevők. A programban lesz gasztro-styling, illatdekor és gyógytea, mindez workshop formájában, valamint kényeztető krémlevesek, portréfotózás és profi make-up sminkmesterektől. Lesznek extrák és ajándékok, luxus kényeztetés a bőrnek, különleges szójagyertyák és persze egészséges finomságok.

 

Fotó: Pixabay

 

Badacsonyi tanösvény körtúra

A körtúra során megismerkedünk a Badacsony élő és élettelen természeti értékeivel és gazdag kultúrtörténetével a keltáktól napjainkig.

Fotó: Orbán Péter

 

Reformkori séták Balatonfüreden

Történelmi séta, amelyen a romantikus hangulatú épületek megcsodálása közben érdekes történetek hangoznak el Blaha Lujzáról, Jókai Mórról vagy a híres Anna-bálhoz fűződő hagyományokról. A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről. A séta fényét emeli a csodás környezet, a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve maga a Balaton karnyújtásnyira való közelsége, hangulata.

Fotó: pixabay

 

II. Dél-Balatoni Esküvő Kiállítás

Második alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Balatoni Esküvő Kiállítás Balatonfenyvesen, a Fenyves Yacht Clubban. A célok nem változtak: igényes esküvői szolgáltatók bemutatkozása, hasznos és szórakoztató programok az esküvőszervezés előtt állóknak. Lesz majd menyasszonyi ruhabemutató, igényes esküvői szolgáltatók bemutatkozása, hasznos és szórakoztató programok, esküvői stylist tanácsadás, férfisarok a vőlegényeknek és nyereményjátékok is várják a résztvevőket.

Fotó: Pixabay

 

BalatoniKÖR Gasztro Piknik Zamárdiban

A téli Balaton egyik legnagyobb gasztroeseménye a BalatoniKÖR GasztroPiknik sorozata, amely 2020-ban első ízben látogat Zamárdiba. A Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között – akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak – van helyi étterem, cukrászda, pálinkafőző, borbár és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így jó szívvel ajánlják egymást, sőt mindig szívesen látják a hasonló gondolkodású tagjelölteket is. Minőség, hitelesség, egész éves nyitvatartás – ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Pontosan 1 hét múlva! BalatoniKÖR Gasztro Piknik – Zamárdi! Gyere és kóstold meg a Balaton ízeit! 🥰#egészévbenBalaton #BalatoniKÖR #GasztroPiknik #egymástajánljuk

Közzétette: Balatoni KÖR – 2020. január 18., szombat

 

A Csinibaba előadása a Hangvillában

A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata.

 

 

III. Farsangi Toros Party Siófokon

Az elmúlt évekhez hasonlóan kolbásztöltő verseny, fánksütés, kézműves vásár és gasztroárusok várják az érdeklődőket. Újra ellátogatnak a Balaton-parti városba a mohácsi busók is. Zenei fellépők, látvány disznóvágás és sok más! Az idei évben is nyitva tart a jégpálya a fesztivál ideje alatt. A parkolás ingyenes, a rendezvény állatbarát.

 

II. Maszka RUN – Asszonyfarsang Siófokon

Második alkalommal öltenek maszkot a hölgyek a hajóállomáson megrendezett Asszonyfarsangon, amely a III. Farsangi Toros Party programjához kapcsolódik. A Balatuning Egyesület a siófoki hajóállomásra invitálja a mozogni, sportolni vágyó érdeklődőket, gyermekeket, felnőtteket. A vidám, jelmezes programon egy régi somogyi hagyományt követve a hölgyek, lányok férfias maszkát ölthetnek, s férfias dolgokat követhetnek el!
– Szokás volt Somogyban is asszonyfarsangot tartani. Osztopánban például húshagyó hétfőn csak az asszonyok mehettek a szőlőhegyre. A lakócsai horvátoknál az asszonyfarsangban a hagyomány szerint rétest sütöttek, késő este ők is a kocsmába mentek, ott a férfiakkal közösen mulatva eltemették a nagybőgőt –
(Forrás: Király Lajos: Farsangi népszokások Somogyban)

Fotó: Sonline

 

VIII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság Siófokon

A siófoki Galerius fürdő Magyarország legmodernebb létesítményei közé sorolható, ahol egy új, 50 fős szauna kabin került átadásra. Itt kapnak lehetőséget a versenyen induló szaunamesterek, hogy bemutassák kreativitásukat.

Fotó: Pixabay

 

TéliTótiTúra Káptalantóti környékén

Kellemes, 8 és 20 km-es túra a tanúhegyek árnyékában és a káptalantóti kézműves piac megismételhetetlen hangulatú környezetében.

Fotó: pixabay

 

A padlás – előadás a Pannon Várszínházban

Ez a klasszikussá vált zenés játék az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik a történetet.

Fotó: pixabay

 

Nyitott ablak előadás a Veszprémi Petőfi Színházban

Nóti Károly a harmincas évek legjobb vígjáték-kabaré szerzői közé tartozott. Nyitott ablak című darabja a boldog békeidők végén játszódik. A darab központi figurája egy Novotny nevű baka, akinek egyik bajtársa egy éjszaka bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, és ennek a nyitott ablaknak a következménye: egy kisbaba. Az apaságot persze a tettes nem vállalja, és ebből származnak a bonyodalmak, melyek kellős közepén Novotny mindent és mindenkit összekever.

Fotó: Facebook/ Veszprémi Petőfi Színház

 

Nyitókép: sonline.hu

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva