sonline.hu | 2020.11.04. 09:00
A tulajdonos szerint mégsem szállítás okozhatta az elefántok halálát
Október végén erősítette meg René Caselly, hogy elpusztult Mambo és Betty, akik az ifj. Richter József vezette Magyar Nemzeti Cirkusszal Somogyot is megjárták. A NÉBIH állatkínzás vétségének gyanúja miatt bűntetőfeljelentést tett.

A 35 éves Betty és a 37 éves Mambo augusztusban pusztultak el, ám trénerük és tulajdonosuk a René Caselly cirkuszművész erről csak októberben számolt be közösségi oldalán. Az állatokat a Szadai Szafaripark területén temették el.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vizsgálódni kezdett az ügyben, s feljelentést is tett állatkínzás vétsége gyanúja miatt. A hivatal munkatársai felkeresték a szafariparkot és megvizsgálták az állatok elföldelésének helyét, ugyanis a NÉBIH állatvédelmi és az állati hullák kezelésére vonatkozó jogszabályok megsértése miatt vizsgálódik. Ám mivel vélhetően nem a szállítással hozható összefüggésbe az elefántok pusztulása, az alacsony egészségügyi kockázat miatt sem találta szükségesnek a hatóság az állatok kihantolását.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz, állatkínzás bűntettének gyanúja miatt van folyamatban eljárás.
Mambó és Betty halálának körülményeiről a Caselly család sajtómegkeresésre azt mondta: este szállították őket Szadára, reggel találtak rájuk, ekkor már a két elefánt halott volt.
René Caselly azt is elmondta: felmerült, hogy valaki megmérgezte elefántjait, azonban boncolást mégsem kértek. A harmadik elefánt, Tonga életben maradása is napokig kétséges volt.

A témában korábban született cikket itt olvashatod!

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva