2019.07.20. 08:43
Agyba-főbe vertek négy fiatalt Zamárdiban
Négy külföldi fiatal azt mondja, a származásuk miatt verték őket össze, és a biztonságiak sem segítettek nekik a Balaton Soundon.

Az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaság a Balaton Soundon szórakozott, amikor egy szóváltás után, egy nagyobb társaság összeverte őket – tájékoztat a magyarorszag.hu. A sértett fiatalok azt állítják, hogy a származásuk miatt támadták meg őket, és harcművész és focisták is voltak a támadóik között. Mindkét társaság tagjai fiatalkorúak.

“Az öcsém hívott telefonon, hogy jöjjek azonnal a Sound felirathoz, mert beléjük kötött egy tizenöt fős csoport. Azt mondta, elmenekülni sem tudnak, mert körbeállták őket. Miközben rohantam hozzájuk, kiabáltam az egyik biztonsági őrnek, hogy jöjjön segíteni, de ránk sem hederített” – mondta egy hírportálnak a magyar származású, de egyiptomi fiatal.

“Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tört el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt” – azt mondta sokkolták őket a történtek.

Az elmondásukból kiderül, a négyfős társaság egyik tagja véletlenül rálépett az egyik támadó lábára, ezt követően támadtak rájuk.

“Nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai” – állította az egyik áldozat.

A sérüléseket a siófoki kórházban látták el, majd az orvosi beavatkozás után, a rendőrségre ment és feljelentést tett a négy fiatal.

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke azt mondta, azonnal értesültek a verekedésről, sőt jegyzőkönyvet is készített a fesztivál biztonsági szolgálata és nekik volt köszönhető az is, hogy nem történt nagyobb baj.

– A fesztivál biztonsági szolgálatának jegyzőkönyvében foglaltak szerint valóban volt verekedés, de semmilyen ok nem mutatott arra, hogy bárkinek a származása miatt történt volna az atrocitás, ráadásul az sem állja meg a helyét, hogy a biztonsági őr nem segített – mondta Vető Viktória. – A vagyonőrök megjelenése vetett véget a verekedésnek és ők fogták el az egyik gyanúsítottat is.

A feljegyzés szerint az egyik bántalmazót a biztonsági szolgálat járőrei fogták meg miután a “sértetti társaságból 3 sértett beazonosította” a VIP mögötti partszakaszon, amitől korábban, mintegy 100 méterre történt a verekedés, amit egy szolgálatos vagyonőr igyekezett megállítani és az ő intézkedésére szét is széledt a támadók társasága.

A helyszínen maradó sértetteket az biztonságiak kísérték az egészségügyi bázisra, közben azonban felismertek a verekedő társaságból két főt, egyiküket el is kapták, a másik a tömegben eltűnt. Ahogy beértek a bázisra, a biztonsági szolgálat értesítette a rendőrséget, átadták a két elfogott verekedőt, s a rendőrök megtették a megfelelő intézkedést. A sértettek másnap visszatértek a rendezvényre és megköszönték az intézkedést. A jegyzőkönyv leírja: “Összegezve a verekedés helyszínéhez legközelebb lévő vagyonőr észlelte az eseményt, azonnal megkezdte az intézkedést, jelezte a hírhálón, hogy erősítés szükséges, tehát az elvárható protokollnak megfelelően járt el. Az azonnali vagyonőri fellépés eredményeként hiúsult meg egy esetlegesen nagyobb csoportos és súlyosabb sérülésekkel járó verekedés.”

Orbán Zoltán, a somogyi rendőrség szóvivője kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság jelenleg négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárás csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban ennél többet nem árult el.

Nyitókép: illusztráció/ shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva