likeBalaton.hu | 2022.07.03. 10:23
FRISSÍTVE! Áll a forgalom, mentőhelikopter is érkezett az M7-esre!
Nagy a baj az autópályán, a kerülő utak is telítettek!

10:22

Baleset történt az M7-es autópályán Budapest felé, a 90-es jelű Balatonfüred csomópont után. Egy autó átszakította a szalagkorlátot, majd a sztráda másik oldalára hajtott. A 84-es km-nél mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ezért a forgalmat bizonytalan ideig megállították, több km-es torlódás alakult ki. Aki teheti, a Balatonfüred és a Polgárdi csomópontok között a 7-es főúton kerülhet. Az ellenkező oldalon a nézelődés miatt araszol a forgalom.

10:59

A jármű utasa nem használta a biztonsági övet, és a baleset következtében kirepült a jobb első ülésről, majd egy a szembe sávban érkező terepjáró elgázolta. A baleset következtében egy 61 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt.
Továbbra is tart a helyszínelés az érintett útszakaszon, ahol a forgalmat a rendőrök a 7-es számú főútra terelik.

Több kilométeres torlódás az M7-es autópályán
Fotó: Hajdu Mariann/feol.hu

11:09

Miután a 90-es jelű, Balatonvilágos csomópontnál kiterelik a pálya forgalmát a 7-es főút felé, már az azt megelőző 98-as jelű, Siófok-kelet csomópontnál is torlódásra számíts! A terelés miatt Lepsénynél a 7-es főúton is araszol a kocsisor, aki teheti észak felé a 8-as főúton, vagy nagyobb kerülővel az M6-os autópálya felé kerülhet.

 

 

11:35

Távolabb, Kápolnásnyék térségében is baleset nehezíti a közlekedést. A 43-as km-nél a külső sáv járható és lépésben lehet haladni.

 

12:15

A 84-es km-nél a főváros felé a bent rekedt járművek egy sávon araszolva megindultak.

 

14:15

A rendőrök a balesettel érintett útszakaszon a forgalomkorlátozást feloldották, újra teljes szélességében járható az autópálya a főváros irányába Lepsénynél. A korábbi kiterelés miatt a 7-es főúton Siófok és Lepsény között is óriási a torlódás, továbbá a 71-es főúton, Balatonakarattya és Lepsény között is szakaszos torlódásra kell készülni!

 

14:33

A főváros felé már minden sáv járható, de a jelentős, több km-es torlódás lassan oszlik. Szakaszos lassulásra, torlódásra készüljenek Siófok és Székesfehérvár között.

 

Forrás: útinform.hu, police.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva