Horváth Virág | 2020.07.11. 10:00
Vasárnapig tart még az Alsóörsi Sörnapok! Mutatjuk, mit érdemes megkóstolni
Július 8. és 12. között közel 30 sörfőzde több mint 100 féle sörét kóstolhatják meg az érdeklődők a Serfőző csapatának jóvoltából Alsóörsön, a Sirály parkban. A különleges kézműves sörök mellett a gasztronómia,a zene és persze a Balaton miatt is érdemes kilátogatni a hétvégén.

Ebben a gyönyörű, de nagyon meleg nyári időben sokan szeretnek jégkását enni, vagy egy hideg sört meginni. Az Alsóörsi Sörnapok első és legmeghökkentőbb egyedisége, hogy ennek a két szenvedélyünknek egyszerre is hódolhatunk. A helyszínen Omnipollo Fruitból ihattunk hamisítatlan sörkását, amelynek az a lényege, hogy a jégkása készítő géppel valóban jégkását készítenek, azonban sörből. Az Omnipollo Fruit fanyarsága és gyümölcsös ízvilága igazán jó választás volt ehhez a szokatlan mutatványhoz, így alapozásképpen a nyári desszertből alkoholos hűsítő vált. Emellett viszont fröccskása, de még vodkakása is készült, így a bátrabbak azokat is megkóstolhatják.

A sörkása nagyon kelendő volt Fotó: Horváth Virág

A Bernard, Sörművek, Krak’n Town, Yeast Side Sörfőzde, Beerside, Pivotéka Kft, Sümegi Sörfőzde, BeerBoard, Guinness, Krusovice, Bernát Pince
és Dreher – Pilsner felhozatalában minden típusú sört megtalálhattunk, láger típusú sörök, ale-ek, stoutok is helyet kaptak a kínálatban. A nyári slágerek természetesen idén is a gyümölcsös sörök lettek, ezek kombinációinak pedig már tényleg csak a fantáziánk szabhatott határt.

Szép lassan megtelt a tér csütörtök délután Fotó: Horváth Virág

Aki kevésbé szereti a söröket, annak is érdemes ellátogatni a sörnapokra, hiszen a Mókos Sörháznál a Mókos gyümölcsborokat is megkóstolhatjuk, illetve aki kedveli a nem hétköznapi cidereket, annak a Beerside pultjánál a helye. A Bear Cider nem hétköznapi ital, hiszen ízében már-már inkább a pezsgőre hajaz, de a cider könnyedségével és frissességével.

A színes címkék finom söröket rejtenek Fotó: Horváth Virág

Szombaton és vasárnap is vár a Sirály parkban az Alsóörsi Sörnapok mégpedig sörivó versennyel és sörkóstolókkal, valamint zenével és tánccal egészen éjfélig.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva