Gulyás J. Attila / magyarnemzet.hu | 2021.08.03. 14:00
Aludtál már sátorban a Balatonnál?
Egyre többen választják a csillagtetős szállodákat, sok család érkezik most is élete első lakóautós, lakókocsis vagy sátrazós nyaralására a Balatonhoz.

Felértékelte a járvány az üdülő- és mobil házas, lakókocsis, berendezett sátras nyaralás szerepét, a balatoni kempingekben július eleje óta több nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendég is.
A múlt évben a honfitársaink adták a csillagtetős balatoni hotelekben eltöltött vendégéjszakaszám 68 százalékát, ez az arány július 28-án már nyolcvanszázalékos volt.

Speciális vonzerő

– Minden kempingünknek megvan a saját rajongótábora, mert mindegyik rendelkezik valami speciális vonzerővel – válaszolta Gyarmati Csilla, az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Balatontourist Kft. értékesítési vezetője arra a kérdésünkre, hogy melyik tóparti sátortábort érdemes családi nyaraláshoz választani. Elmondta, hogy az utazási korlátozások miatt június végéig szinte nem is voltak külföldi vendégeik, de most már ők teszik ki látogatóik ötödét.
– A legtöbben továbbra is Németországból érkeztek, őket a cseh, a dán, a lengyel és a holland kempingezők követik. Sorrendet állítani azonban még korai lenne, mivel az érkezéseket elsősorban az egyes országok járványügyi intézkedései befolyásolják.

Pihenés a természetben, saját lakóautóval
Fotó: H. Szabó Sándor/MTI

Pecások és nudisták is találnak kedvükre valót

A Balatontourist-kempingek látogatottsága kapcsán ismertette, hogy a Füred Kemping és Üdülőfalu a legnyüzsgőbb és nyújtja a legtöbb szolgáltatást, míg az akali Strand-Holiday a horgászok paradicsoma. A révfülöpit leginkább a kisgyerekes családok kedvelik, a leghosszabb partszakaszú szemesi Vadvirág Kemping és Üdülőfalut pedig a legtöbb üdülőházzal rendelkező szálláshelyként említette.
– A balatonberényi Naturista Kemping a maga nemében egyedüli az üdülőrégióban, és annak strandján élvezhetik a fürdőzők a legnagyobb napozóstéget – jegyezte meg az értékesítési vezető.

– A múlt évben és idén is sokan ismerték meg a kempingezés előnyeit, nemcsak arányában, hanem abszolút számban is kifejezhető a hazai vendégszám emelkedése.

Egyre több az olyan vendég, család, amely élete első lakóautós, lakókocsis vagy sátrazós nyaralására érkezik.

Velük együtt nő azok száma is, akik az üdülő- vagy mobil házaikban töltik el éves szabadságukat – tudtuk meg Gyarmati Csillától.

Mobil házakban is lakhatnak a kempingek vendégei Fotó: Magyar Nemzet

Szeptemberben és októberben is lesznek nyitva tartó kempingjeik, van olyan, amelyiknek a nyitvatartási idejét meghosszabbították, mert tapasztalataik szerint a kora ősz is sok hazai és külföldi vendéget marasztal a Balatonnál.

Magyarország piacvezető kempingüzemeltetője 2100 kempinghellyel, 225 üdülő-, 226 mobil házzal, valamint bérelhető lakókocsikkal és berendezett, komfortos sátrakkal várja a vendégeket. A jogelődjeit is számítva idén hetvenéves Balatontourist a pandémia ellenére 2020-ban több mint 600 ezer vendégéjszakát regisztrált.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva