likeBalaton.hu | 2021.05.21. 10:00
Az élményhez hajó visz a pünkösdi hosszúhétvégén is!
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a pünkösdi hosszúhétvégén számos hajózási szolgáltatással és megújult hajóparkkal várja a vendégeket. A társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját, a jubileumi évben nagyszabású rendezvénysorozat indul.

A 175. személyhajózási szezonban – az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett – a pünkösdi hétvégére már számos kikötőből indulva hajóval is felkereshetőek a Balaton leglátogatottabb települései, és több kikötőben már sétahajózásra is lehetőség van.

A Balaton két partját összekötő menetrendi személyhajó járatok a legforgalmasabb útvonalakon, így SiófokBalatonfüred–Tihany és FonyódBadacsony között minden nap közlekednek. Hétvégén és pünkösd hétfőn pedig a BalatonboglárRévfülöp, a Balatonmáriafürdő-BalatongyörökSzigliget–Badacsony és a BalatonföldvárTihany útvonalakon is lehetőség lesz felszállni a fedélzetre.

Kisfaludy Sándor komp
Fotó: BAHART

A településeket összekötő járatok mellett a közkedvelt 1 órás sétahajó járatokat is igénybe tudják venni az utasok ezen a hétvégén. Siófok, Balatonfüred, Keszthely hajóállomásról májusban már minden nap, szombaton pedig Balatonboglár, Révfülöp és Balatonmáriafürdő kikötőkből is indulnak. Balatonföldváron szombaton és vasárnap is elérhető ez a program, Badacsonyban pedig a pünkösdi hosszúhétvége mindhárom napján.

A kompjáratok 40 percenként közlekednek Szántódrévből 6.40-21:20 óra között, Tihanyrévből 7:00-21:40 óra között. A kompjáratokat az aktuális forgalomhoz igazítják, és szükség szerint sűrítik.
A jubileumi év eseményeiről, aktivitásairól a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján és hivatalos facebook oldalán olvasható részletes információ.

Katamarán Füreden
Fotó: BAHART

A BAHART jegypénztárakban a komp- és személyhajó jegyek, illetve az ajándékkártyák a Szép kártya mindhárom alszámlájából megvásárolhatóak. A jegypénztárakban az OTP, MKB és K&H bankok SZÉP kártyáit fogadják el.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva